Úszás: a magyar csapat volt a legjobb a prágai CECJM-versenyen

Vágólapra másolva!
2022.12.05. 16:01
Címkék
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is mind a fiúk, mind pedig a lányok mezőnyében a magyar válogatott végzett a pontverseny élén a Közép-Európai Országok Serdülő Úszóbajnokságán.

A hétvégén nyolc ország (Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Románia, Bosznia és Hercegovina, illetve Magyarország) fiatal versenyzőinek részvételével tartották meg ezúttal Prágában az elmúlt években megszokott, év végi CECJM-viadalt, amelyet a Közép-Európai Országok Serdülő Úszóbajnokságának felel meg.

A Krajnyák György és Selmeci Attila vezette magyar serdülőválogatott tagjai szinte az összes számban dobogóra állhattak, a beszámolók szerint a versenyzők a legjobb formájukat hozták a hétvégén, így az utóbbi alkalmakhoz hasonlóan ezúttal is megnyertük a fiúk és a lányok összesített csapatversenyét.

A közös siker mellett egyéni elismeréseket is begyűjtöttek fiataljaink:

a fiúk között Bagi Zoltán lett a legeredményesebb versenyző, míg a lányok mezőnyében Jackl Vivien legjobb magyarként a második helyen zárt.

Érdekesség, hogy bár már december van, még nem ért véget utánpótláskorú úszóinknak a 2022-es szezon, szerdától szombatig tartják ugyanis az első alkalommal kiírt utánpótlás rövid pályás magyar bajnokságot, amelyre a hétévgén még Csehországban szereplő versenyzők is nagy célokkal utazhatnak.

A fiú pontverseny eredménye:
1. Magyarország 221 pont, 2. Románia 148, 3. Németország 132
A lány pontverseny eredménye:
1. Magyarország 199, 2. Románia 177, 3. Szlovénia 75
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik