N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.19 08:58 Frissítve: 2022.09.19 09:00

Triatlon: a magyar mixváltó hetedik helyével ért véget az ifi Eb

Vasárnap este ért véget a franciaországi ifjúsági triatlon Európa-bajnokság, amelyen a tizenegy fős magyar csapat két top 10-es eredményt ért el; a mixváltó hetedik, Kropkó Márton pedig egyéniben tizedik lett.

Szeptember 15. és 18. között rendezték meg a ifjúsági (16-17 éves) triatlonosok Európa-bajnokságát. Az esemény tradicionálisan fesztiváljellegű (a futamok mellett számos egyéb programban vehetnek részt az indulók), ám a fókusz természetesen elsősorban a versenyzésen van. A kontinensviadal mezőnyéből idén sem hiányozhatott a magyar küldöttség, amely tavaly remekül szerepelt. Akkor az utolsó napon a Nádas Romina, Hóbor Zalán, Dobi Lili, Trungel-Nagy Kolos összeállítású mixváltó első helyen ért célba az antalyai tornán, míg utóbbi a fiúk között a dobogóról kevéssel lemaradva 5., a lányok között Dobi 10. lett.

A magyar küldöttség a franciaországi ifi Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

A magyar küldöttség a franciaországi ifi Eb-n  •  Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

Az idei kiírást a franciaországi La Baule-ban rendezték, a csapathoz pedig a tavaly az utolsó pillanatban megbetegedő, 2022-ben remek formában versenyző Kropkó Márton is csatlakozott.

A torna programja pénteken az elődöntőkkel kezdődött, a magyar fiatalok közül pedig mindenki bejutott az A- vagy a B-döntőbe. Az egyéni mezőny legjobb harminc indulója került az A-jelű csoportba, akik szombaton döntötték el egymás között az érmek sorsát. A magyar fiatalok közül a fiúmezőnyben Kropkó Márton érte el a legjobb eredményt, 10. helyen haladt át a célvonalon, őt a tizenhetedik pozícióban Trungel-Nagy Zalán követte. A többiek a B-fináléban bizonyíthattak: Czigány Bánk 6., Csüllög Marcell 16., Tátrai Brúnó pedig 21. lett.

A lányok között három fiatal képviselte a magyar színeket a legjobb harminc versenyző között, top 20-as helyezést azonban egyikőjük sem tudott elérni. Közülük Pusztai Dóra érte el a legjobb eredményt, ő 21. lett. Őt követte Baier Zsófia (27.) és Lehmann Sára (29.). A B-döntőben Szobácsi Laura 4., Papp Laura 9., Vas Eszter 11. lett.

Vasárnap került sor a mixváltók versenyére, amelyben a magyar csapatot Kropkó Márton, Pusztai Dóra, Trungel-Nagy Zalán és Baier Zsófia képviselte. A tavalyi tornához hasonlóan ismét ez a szám hozta a legjobb magyar eredményt, ám – Kropkó remek kezdése ellenére, amely során elsőként váltott a csapat – sajnos érmet most nem ünnepelhettek a fiatalok, végül hetedikek lettek.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.