UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.14 13:43 Frissítve: 2022.08.14 13:51

Torna: Czifra Bettina Lili a hetedik lett gerendán a müncheni ifi Eb-n

Első számú tartalékként Czifra Bettina Lili végül megkapta a lehetőséget az indulásra, és a hetedik helyet szerezte meg a gerenda vasárnapi szerenkénti fináléjában a tornászok ifjúsági Európa-bajnokságán Münchenben.

Vasárnap délelőtt az ifjúsági leány tornászok szerenkénti döntőivel folytatódott a Münchenben zajló felnőtt és ifjúsági Európa-bajnokság.

Czifra Bettina Lili a hetedik lett gerendán az ifjúsági Eb-n Forrás: MATSZ

Czifra Bettina Lili a hetedik lett gerendán az ifjúsági Eb-n  •  Forrás: MATSZ

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint Czifra Bettina Lili eredetileg az elsőszámú tartalék volt gerendán, azonban a melegítés közben jelezték a magyar csapatnak, hogy az egyéni összetettben 13. helyezett dunaújvárosi versenyző bemutatkozhat a fináléban, mivel a harmadik helyen döntős német Helen Kevric sérülés miatt visszalépett. Czifra a selejtezőben ezen a szeren érte el a legmagasabb pontszámot (12.466). A magyar ifjúsági válogatott legeredményesebb tornásza elsőként mutathatta be gyakorlatát gerendán, amelyben a leugrás előtti utolsó elemben hibázott, így 11.500 ponttal a hetedik helyen végzett.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Czifra Bettina Lili összességében csalódottan értékelte szereplését a hazai szövetségnek.

„Amikor reggel a melegítéskor megtudtam, hogy indulok, örültem, de őszintén szólva hirtelen jött az egész. A pénteki selejtezővel ellentétben most kicsit izgultam, de amikor felléptem a gerendára már nem. El vagyok keseredve, hogy pont az utolsó elemet rontottam. Ferde is volt, és nagyon megzavart a síp, valahogy arra koncentráltam. Ugye tíz másodperccel a leugrás előtt van egy jelzés gerendán, de pénteken, a selejtezőben nem volt síp, úgyhogy ez most teljesen elvitt, elvesztem. Csalódott vagyok, mert harmadik lehettem volna, ha megcsinálom, ez egy kicsit rosszul érint."

Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatója viszont jóval pozitívabban nyilatkozott a döntő után.

„Szerencsénk volt, Lili bekerült a fináléba, jól melegített. A gyakorlat is szép volt, a végére sajnos nem figyelt oda, az utolsó elemben hibázott. Még nagyon fiatal ez a csapat, a versenyzőknek meg kell tanulni, hogy az utolsó pillanatig koncentrálni kell. Ettől függetlenül én nagyon meg vagyok elégedve az egész csapattal, jól sikerült a felkészülés, jó benyomást keltettek, mindenki dicsérte őket. Kicsit pechesek voltunk, ez van, de le a kalappal az egész társaság előtt."

Míg Altorjai Sándor, delegációvezető, illetve a magyar szövetség főtitkára így zárta az értékelések sorát.

Jó lett volna, ha megvan a gyakorlat, mivel a leesésig kiváló volt. Élete első fináléjában szerepelt Európa-bajnokságon, ez most erre volt elég. Az itteni szereplésből okulni kell, és reméljük, az, hogy Lili gerendán a fináléban szerepelt, és hetedik lett, ad annyi pluszt és büszkeséget, hogy még jobban menjenek neki az edzések."

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.