Torna: Czifra Bettina Lili a hetedik lett gerendán a müncheni ifi Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 13:43
Címkék
Első számú tartalékként Czifra Bettina Lili végül megkapta a lehetőséget az indulásra, és a hetedik helyet szerezte meg a gerenda vasárnapi szerenkénti fináléjában a tornászok ifjúsági Európa-bajnokságán Münchenben.

Vasárnap délelőtt az ifjúsági leány tornászokszerenkénti döntőivel folytatódott a Münchenben zajló felnőtt és ifjúsági Európa-bajnokság.

Czifra Bettina Lili a hetedik lett gerendán az ifjúsági Eb-n Forrás: MATSZ
Czifra Bettina Lili a hetedik lett gerendán az ifjúsági Eb-n Forrás: MATSZ

Czifra Bettina Lili a hetedik lett gerendán az ifjúsági Eb-n  •  Forrás: MATSZ

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerintCzifra Bettina Lili eredetileg az elsőszámú tartalék volt gerendán, azonban a melegítés közben jelezték a magyar csapatnak, hogy az egyéni összetettben 13. helyezett dunaújvárosi versenyző bemutatkozhat a fináléban, mivel a harmadik helyendöntős német Helen Kevric sérülés miatt visszalépett. Czifra a selejtezőben ezen a szeren érte el a legmagasabb pontszámot (12.466). A magyar ifjúsági válogatott legeredményesebb tornásza elsőként mutathatta be gyakorlatát gerendán, amelyben a leugrás előtti utolsó elemben hibázott, így 11.500 ponttal a hetedik helyen végzett.

A részletes eredményekITTmegtekinthetők.

Czifra Bettina Liliösszességében csalódottan értékelte szereplését a hazai szövetségnek.

„Amikor reggela melegítéskor megtudtam, hogy indulok, örültem, de őszintén szólva hirtelen jött az egész. A pénteki selejtezővel ellentétben most kicsit izgultam, de amikor felléptem a gerendára már nem. El vagyok keseredve, hogy pont az utolsó elemet rontottam. Ferde is volt, és nagyon megzavart a síp, valahogy arra koncentráltam. Ugye tíz másodperccel a leugrás előtt van egy jelzés gerendán, de pénteken, a selejtezőben nem volt síp, úgyhogy ez most teljesen elvitt, elvesztem. Csalódott vagyok, mert harmadik lehettem volna, ha megcsinálom, ez egy kicsit rosszul érint."

Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatója viszont jóval pozitívabban nyilatkozotta döntő után.

„Szerencsénk volt, Lili bekerült a fináléba, jól melegített. A gyakorlat is szép volt, a végére sajnos nem figyelt oda, az utolsó elemben hibázott. Még nagyon fiatal ez a csapat, a versenyzőknek meg kell tanulni, hogy az utolsó pillanatig koncentrálni kell. Ettől függetlenül én nagyon meg vagyok elégedve az egész csapattal, jól sikerült a felkészülés, jó benyomást keltettek, mindenki dicsérte őket. Kicsit pechesek voltunk, ez van, de le a kalappal az egész társaság előtt."

Míg Altorjai Sándor, delegációvezető, illetve a magyar szövetség főtitkára így zárta az értékelések sorát.

Jó lett volna, ha megvan a gyakorlat, mivel a leesésig kiváló volt. Élete első fináléjában szerepelt Európa-bajnokságon, ez most erre volt elég. Az itteni szereplésből okulni kell, és reméljük, az, hogy Lili gerendán a fináléban szerepelt, és hetedik lett, ad annyi pluszt és büszkeséget, hogy még jobban menjenek neki az edzések."

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik