UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.22 14:29 Frissítve: 2020.10.22 18:40

Testépítés és fitnesz: az aranyéremben is bízunk a korosztályos vb-ken

A hazai szövetség a juniorok romániai testépítő és fitnesz-, valamint a gyerekek szerbiai fitnesz-világbajnokságán is kiváló magyar szereplést vár péntektől.

Népes magyar csapatok vesznek részt a pénteken rajtoló testépítő és fitnesz-világbajnokságokon. A juniorok Kolozsváron, a gyerekek a szerbiai Cacak városában állnak színpadra – az utóbbi korosztály számára még csak fitneszvébét rendeznek.

Ágoston Dorottya a magyar küldöttség egyik legnagyobb erőssége Kolozsváron Forrás: IFBB Hungary

Ágoston Dorottya a magyar küldöttség egyik legnagyobb erőssége Kolozsváron  •  Fotó: Várszegi Gábor

A juniorok tizenkilenc-, a gyerekek húszfős gárdával érkeznek a helyszínekre. Hogy kik mehetnek, azt nagyban befolyásolta a múlt hétvégi, fővárosban rendezett országos bajnokság végeredménye. A hazai szövetség főtitkára, Vargha Viola sikeres szereplést vár a fiataloktól.

„Szerencsére az utánpótlás-nevelő programunk jó úton jár, az elvégzett munka gyümölcse fokozatosan beérik. Reményeink szerint mindkét világbajnokságon sok döntős és dobogós helyet szerzünk, tovább abban bízunk, legalább egy-egy aranyérem is hozzánk kerül. A legjobb versenyzőinkkel képviseltetjük magunkat, bár a gyerekek között tavaly világbajnoki címet szerző Mercs Gréta sérülés miatt nem lesz jelen. A juniorok mezőnyébe több gyerekfitnesz-versenyzőnk is felkerült, nekik ez lesz az első komolyabb szereplésük az új korcsoportjukban, kíváncsian várjuk, hogyan sikerült számukra a váltás. A vébékre mindenki a saját nemzeti versenyén kvalifikálhatott, mi egyes fiataloknál a korábbi eredményeket is figyelembe vettük.”

Nyircsák József bízik az újabb remek szereplésben Forrás: IFBB Hungary

Nyircsák József bízik az újabb remek szereplésben  •  Fotó: Várszegi Gábor

A főtitkár hozzátette, a vírushelyzetben való versenyzés számos kihívás elé állította a szövetséget, amely szerette volna, hogy idén is minél több utánpótláskorú mérethesse meg magát a nemzetközi porondon.

„Évek óta veszek részt a versenyek szervezésében, de ilyen bonyolult és nehéz helyzetben még nem voltam. Ráadásul most két helyszínen egyszerre leszünk jelen. Abból a szempontból igen szerencsések vagyunk, hogy a szomszédos országokba utazunk, így nem kell repülnünk. Ezért is vehetünk részt ilyen magas létszámokkal az eseményeken.”

A magyar küldöttségek számos remek versenyzőt tudnak soraikban. A juniorok között például ott lesz a korosztály abszolút fitneszvilágbajnoka és a felnőtt vb-ezüsttel büszkélkedő Ágoston Dorottya, valamint a testépítők games classic kategóriájában junior-vb-második Nyircsák József is. Ők a múlt hétvégén egyben felnőtt magyar bajnoki címet is szereztek.

Junior testépítő és fitnesz-világbajnokság, Kolozsvár (Románia)
A magyar indulók

Lányok. Fitness 16-20yrs -163: Balogh Eszter, Bogdán Szofia Szultána, Zemen Fruzsina Petra, Ilosvay Beatrix Nikolett. Fitness 16-20yrs +163: Vágó Virág Dalma, Baranovszky Henrietta, Széchenyi Ágnes Virág, Ilosvay Viktória Brigitta. Fitness 21-23yrs +163: Ágoston Dorottya. Artistic Fitness: Hankóczi Bettina Éva, Tóth Angelika Csenge, Kovács Dorina Csenge. Bikini 21-23 yrs -166 cm: Varga Ildikó. Bikini 21-23 yrs +166 cm: Frank-Helstáb Lilla Dóra. Wellness 21-23 yrs: Gajdácsi Ágnes Gréta. Fiúk. Games Classic BB 21-23 yrs: Nyircsák József, Simon Norbert. Classic BB 21-23 yrs: Nyircsák József. Men's Physique 16-20 yrs: Kardos Gergely Kálmán. Men's Physique 21-23 yrs +178: Böröcz Péter.
Gyerek fitnesz-világbajnokság, Cacak (Szerbia)
A magyar indulók
Lányok. 2011: Toók Abigél, Hati Szófia, Kézdi Titanilla. 2010: Kovács Rita. 2009: Csépány Nikolett, Lukács Regina. 2008: Bárdi Rebeka, Tóth Patrícia, Kiss Nikoletta. 2007: Vaczkó Szelina, Lengyel Fruzsina, Veress Laura, Lukács Kitti. 2006: Göbölös-Szabó Dorka, Kun Kiara, Gulyás Eszter. 2005: Hajdú Eszter, Tallósy Vivien, Giczi Boglárka. Fiúk. 2009: Hegyesi Erik

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.