Tenisz: Nagy Adrienn egyesben kiesett a wimbledoni juniorversenyen

Vágólapra másolva!
2018.07.09. 18:06
Címkék
Két szettes, 6:4, 7:5-ös vereséget szenvedett Nagy Adrienn az amerikai Peyton Stearnstől a wimbledoni juniorbajnokság első körében. Az alig több mint egy óránt át tartó mérkőzésen az ellenfél jól kihasználta a pálya és saját adottságait, az MTK fiatal játékosa ezzel szemben igen hullámzóan szervált. Kedden a párosok között folytatja lengyel partnere oldalán az angol nyílt teniszbajnokságot.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.huHiába érezte magát az első perctől fogva otthonosan a füves borításon Nagy Adrienn, mégsem sikerülttovábbjutnia a wimbledoni juniorverseny első köréből. Fű és fű között a teniszpályák esetében még akkor is lehet különbség, hogyha néhány száz méter választja el csupán őket egymástól. A meccsek helyszínén a versenyzők nem gyakorolhatnak, az edzőpályák természetes borítása pedig ha picit is, de mégiscsak eltérő. Az MTK 17 esztendős játékosa szerint valóban gyorsabb volt a wimbledoni 11-es, mint a roehamptoni előtorna terepe, ám a mérkőzés kimenetele nem csak ezen múlott.Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.huHiába érezte magát az első perctől fogva otthonosan a füves borításon Nagy Adrienn, mégsem sikerülttovábbjutnia a wimbledoni juniorverseny első köréből. Fű és fű között a teniszpályák esetében még akkor is lehet különbség, hogyha néhány száz méter választja el csupán őket egymástól. A meccsek helyszínén a versenyzők nem gyakorolhatnak, az edzőpályák természetes borítása pedig ha picit is, de mégiscsak eltérő. Az MTK 17 esztendős játékosa szerint valóban gyorsabb volt a wimbledoni 11-es, mint a roehamptoni előtorna terepe, ám a mérkőzés kimenetele nem csak ezen múlott.

Adrienn Wimbledonban sem tudott az első körből továbbjutni
Adrienn Wimbledonban sem tudott az első körből továbbjutni

Adrienn Wimbledonban sem tudott az első körből továbbjutni

Adrienn ellenfele, az amerikai Peyton Stearns a kvalifikációból érkezett, ám annyit azért tudott róla az edző-édesapa Nagy Tamás, hogy remekül szervál, és erős tenyerese van. Ez be is igazolódott az 1 óra 11 percig tartó találkozón, hiszen alig alakultak ki hosszú labdamenetek. Amikor pedig Adriennen volt a sor adogatásban, ő egy kicsit hullámzóbb volt a szokásosnál.

„Két nyert gémmel kezdte a meccset, ekkor kellett volna még jobban nyomnia az ellenfelet, és nagyobb előnyt kicsikarni” – vélekedett a találkozó után Nagy Tamás. – „Szerintem a rutintalanság számlájára írható, hogy ezekben a pillanatokban nem tud még úgy reagálni, ahogy azt a profik teszik. De az élet majd úgyis hozza ezeket a tapasztalatokat. Kívülről én úgy éreztem, hogy gyorsabb volt a pálya, mint Roehamptonban, ez a sebességkülönbség pedig az ellenfélnek volt előnyös. Amikor, nagy ritkán, hosszabb labdamenetek alakultak ki, akkor többnyire Adri nyerte a pontot. Az volt a gond, hogy jobbára el sem jutottak három-négy ütésváltásig. Az amerikai lány élt a saját és a pálya adta lehetőséggel, ezért tudott nyerni. Azokra a füves trükkökre, amiket Adri Roehamptonban megcsinált, most nem volt ideje. Az első szervája is gyenge volt, de legfőképpen nagyon ingadozó.”

A fiatal magyar játékos a második szettben azért megvillantotta híres küzdenitudását: 1:3-ról nemcsak fordított, de 4:3-as vezetéshez is jutott. 5:4-nél ismét neki állt a zászló, ám végül 7:5-re ezt a játékrészt is elveszítette.

„Egy kicsit valóban gyorsabb volt ez a pálya, ám én sokkal inkább a fáradtságot éreztem a lábamban” – mondta honlapunknak a mérkőzés után Nagy Adrienn. – „A végeredmény persze ugyanaz, késésben voltam, s emiatt hibáztam. Nagyon sok edzés van mögöttem, szerintem ezért voltam lassabb a szokásosnál. De ellenfelem is nagyon jó volt. Sajnálom, hogy nem tudtam nyerni, nagyon szerettem volna továbbjutni.”

Az MTK 17 éves játékosa kedden a párosok között a lengyel Stefania Rogozinska oldalán folytatja wimbledoni szereplését.

Angol nyílt teniszbajnokság, Wimbledon. Juniorok.
Leány: Peyton Stearns−Nagy Adrienn 6:4, 7:5.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik