utanpotlassport.hu 2018.07.09 18:06 Frissítve: 2018.07.09 18:15

Tenisz: Nagy Adrienn egyesben kiesett a wimbledoni juniorversenyen

Két szettes, 6:4, 7:5-ös vereséget szenvedett Nagy Adrienn az amerikai Peyton Stearnstől a wimbledoni juniorbajnokság első körében. Az alig több mint egy óránt át tartó mérkőzésen az ellenfél jól kihasználta a pálya és saját adottságait, az MTK fiatal játékosa ezzel szemben igen hullámzóan szervált. Kedden a párosok között folytatja lengyel partnere oldalán az angol nyílt teniszbajnokságot.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.huHiába érezte magát az első perctől fogva otthonosan a füves borításon Nagy Adrienn, mégsem sikerült továbbjutnia a wimbledoni juniorverseny első köréből. Fű és fű között a teniszpályák esetében még akkor is lehet különbség, hogyha néhány száz méter választja el csupán őket egymástól. A meccsek helyszínén a versenyzők nem gyakorolhatnak, az edzőpályák természetes borítása pedig ha picit is, de mégiscsak eltérő. Az MTK 17 esztendős játékosa szerint valóban gyorsabb volt a wimbledoni 11-es, mint a roehamptoni előtorna terepe, ám a mérkőzés kimenetele nem csak ezen múlott.

Adrienn Wimbledonban sem tudott az első körből továbbjutni

Adrienn Wimbledonban sem tudott az első körből továbbjutni

Adrienn ellenfele, az amerikai Peyton Stearns a kvalifikációból érkezett, ám annyit azért tudott róla az edző-édesapa Nagy Tamás, hogy remekül szervál, és erős tenyerese van. Ez be is igazolódott az 1 óra 11 percig tartó találkozón, hiszen alig alakultak ki hosszú labdamenetek. Amikor pedig Adriennen volt a sor adogatásban, ő egy kicsit hullámzóbb volt a szokásosnál.

„Két nyert gémmel kezdte a meccset, ekkor kellett volna még jobban nyomnia az ellenfelet, és nagyobb előnyt kicsikarni” – vélekedett a találkozó után Nagy Tamás. – „Szerintem a rutintalanság számlájára írható, hogy ezekben a pillanatokban nem tud még úgy reagálni, ahogy azt a profik teszik. De az élet majd úgyis hozza ezeket a tapasztalatokat. Kívülről én úgy éreztem, hogy gyorsabb volt a pálya, mint Roehamptonban, ez a sebességkülönbség pedig az ellenfélnek volt előnyös. Amikor, nagy ritkán, hosszabb labdamenetek alakultak ki, akkor többnyire Adri nyerte a pontot. Az volt a gond, hogy jobbára el sem jutottak három-négy ütésváltásig. Az amerikai lány élt a saját és a pálya adta lehetőséggel, ezért tudott nyerni.  Azokra a füves trükkökre, amiket Adri Roehamptonban megcsinált, most nem volt ideje. Az első szervája is gyenge volt, de legfőképpen nagyon ingadozó.”

A fiatal magyar játékos a második szettben azért megvillantotta híres küzdenitudását: 1:3-ról nemcsak fordított, de 4:3-as vezetéshez is jutott. 5:4-nél ismét neki állt a zászló, ám végül 7:5-re ezt a játékrészt is elveszítette.

„Egy kicsit valóban gyorsabb volt ez a pálya, ám én sokkal inkább a fáradtságot éreztem a lábamban” – mondta honlapunknak a mérkőzés után Nagy Adrienn. – „A végeredmény persze ugyanaz, késésben voltam, s emiatt hibáztam. Nagyon sok edzés van mögöttem, szerintem ezért voltam lassabb a szokásosnál. De ellenfelem is nagyon jó volt. Sajnálom, hogy nem tudtam nyerni, nagyon szerettem volna továbbjutni.”

Az MTK 17 éves játékosa kedden a párosok között a lengyel Stefania Rogozinska oldalán folytatja wimbledoni szereplését.

Angol nyílt teniszbajnokság, Wimbledon. Juniorok.
Leány: Peyton Stearns−Nagy Adrienn 6:4, 7:5.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.