Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2022.11.27 17:20 Frissítve: 2022.12.02 14:50

Tekvondó: Salim Kamilah másodszor is kadét Európa-bajnok!

Tekvondós aranyvasárnapot tartott Salim Kamilah a kadétok máltai Európa-bajnokságán, Pembroke városában, ahol a 33 kilogrammos kategóriában bizonyult a kontinens legjobbjának.

A várakozásoknak megfelelően ragyogóan szerepelt a kadét korosztály Európa-bajnokságán a 2019 óta a színeinket képviselő Salim család 14 esztendős sarja, Salim Kamilah, aki zsenge kora dacára már most sikerekben igen gazdag pályafutást vallhat a magáénak.

A mostani máltai diadal előtt három esztendővel a gyermekek Európa-bajnokságán a 27 kilósok – vagyis a legkönnyebbek – kategóriájában nem lelt legyőzőre, s roppant magabiztosan lett Magyarország első tekvondós Eb-aranyérmese a legfiatalabbak korosztályában. Aztán tavaly hasonló egyértelműséggel küzdötte le valamennyi ellenfelét az MTK Budapest versenyzője a kadét korosztály tavalyi kontinensviadalán, s csak azért nem mondhatjuk, hogy egyúttal címet is védett most Máltán, mert ezúttal egy kategóriával feljebb, a 33 kilogrammosok mezőnyében menetelt a csúcsig, s állhatott fel az Eb dobogó legtetejére. Mindezt bő egy héttel azt követően, hogy ifjabbik fivére, Omar – két Európa-bajnoki elsőség és a tavalyi, tokiói olimpiai ötödik helyezés után – világbajnoki címet is szerzett – 19 évesen, a felnőttek között.

Kamilah saját korosztályában brillírozva, első meccsén, a legjobb nyolcba jutásért izraeli riválist intézett el fölényesen, két menetben. A negyeddöntőben görög vetélytárssal szemben igazolta, hogy jóval előrébb tart a koreai gyökerű küzdősport fortélyainak elsajátításában, a négy között pedig horvát ellenfelet búcsúztatott megint csak sima két menetben.

A döntőben sem volt megállás: az aranymeccsen a francia Feryel Kandoussit az első másfél percben 21–7-re verte, a második menet pedig 16–4-es magyar vezetésnél ért véget idő előtt, s ünnepelhette csemetéjével együtt a Salim család feje, az edző-édesapa Salim Gergely immár kétszeres Európa-bajnok leánya diadalát.

(Fotó: Salim Kamilah-nak meglett a harmadik korosztályos Eb-aranya is. Forrás: wtftaekwondo.hu)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.