Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2021.09.24 09:04 Frissítve: 2021.09.24 09:10

Súlyemelés: nyolcan indulnak a korosztályos Eb-n, ketten az ifi vb-n

Még két kiemelkedő nemzetközi megméretés vár az utánpótláskorú magyar súlyemelőkre az idén: e hét végétől október 3-ig a juniorok és az U23-asok kontinentális próbatétele zajlik Finnországban, az Eb után két nappal pedig az ifjúságiak világbajnoksága következik, s tart egy héten át Szaúd-Arábiában.

Tíz ifjú súlyemelőnknek szavazott bizalmat a szövetség vezetése, így négyen indulhatnak a finnországi junior Európa-bajnokságon, s ugyanennyien a 23 éven aluliak kontinentális viadalán ugyancsak Rovaniemiben, míg ketten jutnak szóhoz tinédzsereink közül Dzsiddában, Szaúd-Arábia második legnagyobb városában, ahol október 5. és 12. között rendezik meg az ifi vb-t.

„A szaúdi világbajnokságon a nőknél a 17 esztendős oroszlányi Szalai Lili próbál szerencsét, őt egyértelműen a legjobb nyolcba várjuk kategóriájában” – mondta el érdeklődésünkre Dobos Imre, a honi sportági szövetség első embere, aki elárulta, hogy az edzőbizottság külön kérésére szavazott bizalmat az MSSZ elnöksége egy másik magyar indulónak is.

„A szintén 17 éves Fekécs Szilárd, a békésiek tehetsége nagy elismerésnek örvend a hazai szakemberek körében is, akinek dzsiddai vb-kiküldetését az edzőbizottság kérte, így ő is ott lesz a korosztályos világbajnokságon. Tőle minimum azt várjuk, hogy egyéni csúcsát beállítja, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

A finnországi Európa-bajnokságon, ahol Árva Cintia, Boros Viktória, Mikhel Eszter és Lucz Levente szerepel a juniorok között, a szombathelyi Borostól, az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet tanítványától remélhető a legjobb eredmény.

Mitykó Veronika Forrás: bmsextra.hu

Mitykó Veronika  •  Forrás: bmsextra.hu

„Boldog lennék, ha a négyesből Boros Viki bekerülne az első hatba, mivel nagyon erős a mezőny, de még éremre is reális esélye van, míg a többiek esetében a 8-10. hely valamelyikére lehet számítani” – szolgált előrejelzéssel az elnök, aki a magyar színek képviseletében Talabér Szonját, Mitykó Veronikát, Gyürüs Barbarát és Holló Szilárdot felvonultató U23-asoknál is bízik dobogós helyezésben.

„Mitykó Verától feltétlenül legalább fogásnemi érmet várok. A legkönnyebbeknél a kevés számú induló miatt Talabér kellemes meglepetést okozhat, Gyürüs a szokásos stabil szerepléssel a hatodik hely környékén végezhet, Holló pedig jó lenne, ha érem közeli teljesítménnyel rukkolna elő” – mondta Dobos Imre.

Magyar indulók:
utánpótlás-Eb:
junior nők:
45 kg: Árva Cintia (Kecskeméti TE)
87 kg: Boros Viktória (Haladás VSE)
plusz 87 kg: Mikhel Eszter (Oroszlányi VSK)
junior férfi:
109 kg: Lucz Levente (Oroszlány VSSE)
U23-as nők:
45 kg: Talabér Szonja (Oroszlány VSSE)
71 kg: Mitykó Veronika (Békéscsabai SSZSE)
plusz 87 kg: Gyürüs Barbara (Haladás VSE)
U23-as férfi:
plusz 109 kg: Holló Szilárd (Kazincbarcikai VSE)
ifjúsági vb:
nő:
71 kg: Szalai Lili (Oroszlányi VSK)
férfi:
81 kg: Fekécs Szilárd (Békési TE)

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.