UP-info utanpotlassport.hu 2020.09.24 18:26 Frissítve: 2020.09.29 08:52

Strandröplabda: nem bírtunk az oroszokkal az U22-es Eb rajtján

Nem indult jól a magyaroknak az Izmirben zajló U22-es strandröplabda Európa-bajnokság, hiszen öt mérkőzésből csupán egyet nyertek: Hajós Artúr és Stréli Bence, Oláh Botond és Ghazal Jamil, valamint Divényi Réka és Réthelyi Zsófia kettőse egyaránt orosz riválissal szemben maradt alul a csoportkörben.

Egy héttel az U18-asokat követően, csütörtöktől az U22-es strandröplabdázók is megkezdték a törökországi Európa-bajnokságot. Hajós Artúr és Stréli Bence duója a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia negyedik helyezettjeként, kétszeres felnőtt magyar bajnokként vágott neki az erőpróbának. Hajós így nyilatkozott honlapunknak a várakozásaikról:

A magyarok közül csak Hajós és Stréli nyert meccset a nyitónapon Fotó: Bertalan Ádám

A magyarok közül csak Hajós és Stréli nyert meccset a nyitónapon  •  Fotó: Bertalan Ádám

„Most azt érezzük, hogy ha jó formában vagyunk, és jól játszunk, akkor a legjobb nyolcig, vagy akár tovább is el tudunk jutni. Ismerjük az ellenfeleket, tisztában vagyunk vele, hogy ők milyen szinten állnak és mire képesek. Nem szeretnénk semmilyen célt előre kitűzni, mert csak izgulnánk. Próbálunk felszabadultan, higgadtan, lazán játszani, és akkor minden jó lesz.”

A srácok jól kezdték a tornát: 21:18, 21:17-re legyőzték a Pedrosa és Campos alkotta portugál egységet. A folytatásban viszont nagy csatában (18:21, 21:18, 15:12) alulmaradtak az orosz Csunenkov és Everttel szemben a C csoportban. A kvartettből a legjobb három jut tovább a 24-es táblára, így pénteken be kell még biztosítaniuk a továbbjutást érő helyüket a spanyol Duque és Pérezzel szemben.

Oláh Botond és Ghazal Jamil helyzete nehezebb: az orosz Arhipov és Veretjuk (21:14, 21:11), valamint az ukrán Pavljuk és Plotnyik (21:12, 21:13) ellen egyaránt kikaptak a B csoportban. Pénteken azt Elazar és Masuri alkotta izraeli alakulatot kellene felülmúlniuk, amely az ukránoknál jobbnak bizonyult.

Divényi Réká és Réthelyi Zsófia simán, 21:12, 21:8-as vereséget szenvedett az orosz Frolovától és Ganyankótól. A lányok hármas csoportokban küzdenek, mindahányan továbbjutnak a kieséses szakaszba.

U22-ES STRANDRÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, IZMIR
A magyarok pénteki programja
Férfiak
B csoport: Oláh Botond és Ghazal Jamil−Elazar és Masuri (Izrael), 11.20
C csoport: Hajóst Artúr és Stréli Bence−Duque és Pérez (Spanyolország), 11.20
Nők
B csoport: Divényi Réka és Réthelyi Zsófia−Müller és Schulz (Németország), 9.00

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

Népszerű cikkek

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.