Strandröplabda: nem bírtunk az oroszokkal az U22-es Eb rajtján

Vágólapra másolva!
2020.09.24. 18:26
Címkék
Nem indult jól a magyaroknak az Izmirben zajló U22-es strandröplabda Európa-bajnokság, hiszen öt mérkőzésből csupán egyet nyertek: Hajós Artúr és Stréli Bence, Oláh Botond és Ghazal Jamil, valamint Divényi Réka és Réthelyi Zsófia kettőse egyaránt orosz riválissal szemben maradt alul a csoportkörben.

Egy héttel az U18-asokat követően, csütörtöktől az U22-es strandröplabdázók is megkezdték a törökországi Európa-bajnokságot. Hajós Artúr és Stréli Bence duója a2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia negyedik helyezettjeként, kétszeres felnőtt magyar bajnokként vágott neki az erőpróbának. Hajós így nyilatkozott honlapunknak a várakozásaikról:Hajós Artúr és Stréli Bence duója a2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia negyedik helyezettjeként, kétszeres felnőtt magyar bajnokként vágott neki az erőpróbának. Hajós így nyilatkozott honlapunknak a várakozásaikról:

A magyarok közül csak Hajós és Stréli nyert meccset a nyitónapon Fotó: Bertalan Ádám
A magyarok közül csak Hajós és Stréli nyert meccset a nyitónapon Fotó: Bertalan Ádám

A magyarok közül csak Hajós és Stréli nyert meccset a nyitónapon  •  Fotó: Bertalan Ádám

„Most azt érezzük, hogy ha jó formában vagyunk, és jól játszunk, akkor a legjobb nyolcig, vagy akár tovább is el tudunk jutni.Ismerjük az ellenfeleket, tisztában vagyunk vele, hogy ők milyen szinten állnak és mire képesek. Nem szeretnénk semmilyen célt előre kitűzni, mert csak izgulnánk. Próbálunk felszabadultan, higgadtan, lazán játszani, és akkor minden jó lesz.”

A srácok jól kezdték a tornát: 21:18, 21:17-re legyőzték a Pedrosa és Campos alkotta portugál egységet. A folytatásban viszont nagy csatában (18:21, 21:18, 15:12) alulmaradtak az orosz Csunenkov és Everttel szemben a C csoportban. A kvartettből a legjobb három jut tovább a 24-es táblára, így pénteken be kell még biztosítaniuk a továbbjutást érő helyüket a spanyol Duque és Pérezzel szemben.

Oláh Botond és Ghazal Jamil helyzete nehezebb: az orosz Arhipov és Veretjuk (21:14, 21:11), valamint az ukrán Pavljuk és Plotnyik (21:12, 21:13) ellen egyaránt kikaptak a B csoportban. Pénteken azt Elazar és Masuri alkotta izraeli alakulatot kellene felülmúlniuk, amely az ukránoknál jobbnak bizonyult.

Divényi Réká és Réthelyi Zsófia simán, 21:12, 21:8-as vereséget szenvedett az orosz Frolovától és Ganyankótól. A lányok hármas csoportokban küzdenek, mindahányan továbbjutnak a kieséses szakaszba.

U22-ES STRANDRÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, IZMIR
A magyarok pénteki programja
Férfiak
B csoport: Oláh Botond és Ghazal Jamil−Elazar és Masuri (Izrael), 11.20
C csoport: Hajóst Artúr és Stréli Bence−Duque és Pérez (Spanyolország), 11.20
Nők
B csoport: Divényi Réka és Réthelyi Zsófia−Müller és Schulz (Németország), 9.00

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik