Sportlövészet: Hammerl Soma minden helyzetben talál motivációt

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.13. 18:11
Címkék
A 10 méteren már junior Európa-bajnok 19 éves légpuskás sportlövő, Hammerl Soma a felnőttek közelgő kontinensviadalán is bizonyítana.

A sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságának harmadik, egyben utolsó hazai válogatóversenye előtt már csak húsz százalék esélyt látott arra, hogy bekerül a felnőtt légpuskások válogatott keretébe, aztán a „feltámadásának”, na meg a remek összteljesítményének és a korábbi eredményeinek is köszönhetően mégis ott találta magát az UTE 19 éves kiválósága, Hammerl Soma. A 10 méteres kontinensviadalon, melyet végül nem februárban és Finnországban, hanem a 25 és 50 méteres Eb-vel egy időben és helyen, a horvátországi Eszéken rendeznek meg május végén, június elején, Hammerl Soma Péni István és Sidi Péter mellett lesz a magyar felnőtt légpuskás férficsapat tagja. Kissné Oroszi Edit tanítványa természetesen elégedett a részsikere után.Hammerl Soma. A 10 méteres kontinensviadalon, melyet végül nem februárban és Finnországban, hanem a 25 és 50 méteres Eb-vel egy időben és helyen, a horvátországi Eszéken rendeznek meg május végén, június elején, Hammerl Soma Péni István és Sidi Péter mellett lesz a magyar felnőtt légpuskás férficsapat tagja. Kissné Oroszi Edit tanítványa természetesen elégedett a részsikere után.

Hammerl Soma a felnőtt Eb-n is döntőbe jutna Forrás: MSSZ
Hammerl Soma a felnőtt Eb-n is döntőbe jutna Forrás: MSSZ

Hammerl Soma a felnőtt Eb-n is döntőbe jutna  •  Forrás: MSSZ

„Az edzőmmel sokat beszélgettünk arról, hogy érdemes lenne-e ezt az utolsó juniorévemet beáldozni, és a fentebbi korosztályban megkísérelni kiharcolni az indulás jogát. Én mindenesetre úgy voltam és vagyok ezzel, hogy nagyon szeretném kipróbálni magam a felnőtt Eb-n. Sajnos az első két válogató nem úgy sikerült, ahogyan terveztem, ezért a harmadik előtt megcsappantak az esélyeim, de szerencsére sikerült összekapnom magam.”

Soma pedig azóta a múlt héten megnyerte a légpuskások junior országos bajnokságát, a felnőttmezőnyben pedig klubtársa, Péni István mögött a második helyen zárt. Mondhatni, hogy már ez az ob is a Eb felkészülését szolgálta.

„Szerintem az Eb-n nagyon színvonalas verseny várható. Ez lesz az első felnőtt kontinensviadalom, és várom, hogy kipróbálhassam magam. Természetesen szeretnék majd döntőbe kerülni, bár ennek nem tudom, mennyi a realitása. Mindenesetre biztos, hogy a tőlem telhető legtöbbet meg fogom tenni érte. Érdekesnek ígérkezik az Eb, mert miután egy időben és helyen rendezik a 10 és az 50 méteres versenyt is, egyszerre kell készülni mindkettőre. Ilyen még nem nagyon volt, most ezt is megtapasztaljuk, hogy milyen. Továbbá fontos ténynek tartom, hogy a felnőttek között nyugodtabban készülhetek, hiszen a juniorok Eb-jét máig sok bizonytalanság övezi.”

Azzal, hogy Soma a felnőttcsapat tagja lett az utolsó korosztályos évében, nem marad le semmiről, mert a tavalyi junior Eb-n már egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett.

„Ha úgy alakult volna, hogy ezúttal is a juniorok között kell indulnom, akkor is találtam volna elég motivációt, mint minden helyzetben. Leginkább a címvédést! Vicces lett volna úgy odamenni, hogy ennek az egésznek semmi értelme, mert már egyszer megnyertem. De örülök, hogy az idősebbek között kaptam bizalmat, a lehetőséggel élni is akarok. Május végéig az alapos edzésmunkán belül a fizikai felkészülésre fogok hangsúlyt fektetni, aztán majd meglátjuk!”

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik