Sportlövészet: a csúcsok sem maradtak el a serdülők ob-ján

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 19:44
Címkék
A serdülő sportlövők 10 méteres országos bajnokságán olyan versenyző is akadt, aki három aranyérmet vihetett haza a korosztályos rekordokat is hozó viadalról.

Vasárnap négy versenyszámban rendezték meg a sportlövők 10 méteres serdülő fiú és leány országos bajnokságát. A Fehér úti Nemzeti Lőtéren lebonyolított eseményen igazán kitettek magukért a fiatalok, hiszen korosztályos országos csúcsokat is lőttek.

A puskás lányok versenye kiélezett küzdelmet hozott Forrás: MSSZ
A puskás lányok versenye kiélezett küzdelmet hozott Forrás: MSSZ

A puskás lányok versenye kiélezett küzdelmet hozott  •  Forrás: MSSZ

Hazai rekord mindjárt a puskás lányok 20 lövéses versenyében született. A zsombói Cél-Tudat SE színeit képviselő Keresztesi Petra Inez 196 körös serdülőcsúccsal nyert, míg csapatban Ökrös Gittával és Rácz Pankával kiegészülve ugyancsak rekorddal győzött. (548). Hogy Keresztesi sikere nem volt véletlen, azt az idősebbek között, a 40 lövéses számban is bizonyította, amelyben 385 körrel végzett az élen. Itt bizony elég nagy volt a csata az érmekért, hiszen éppen ugyanennyi körrel zárt a második Bodolai Boglárka és a harmadik Gárgyán Alina is, így az érmek színéről előbb a több belső tízes, majd az utolsó sorozatban lőtt magasabb eredmény döntött.

A légpuskás fiúknál 20 lövésben a Komáromi VSE ígérete, Mlinkovics Máté újabb országos csúccsal, 190 körrel nyert a korosztályában, míg 40 lövésben már Rácz Áron szerzett aranyat a Budapesti Honvédnak.

A léppisztolyos lányok 20 lövéses viadalában a KSI-s Komlós Diána volt a legjobb, 40 lövésben a Keszthelyi ELK-t képviselő Kálóczi Regina nyert. A légpisztolyos fiúk mezőnyében a 20 lövéses versenyszám Weite Haydennek (KSI), a 40-es Tóth Balázsnak (DLSE) jelentett serdülő bajnoki címet.

A serdülőbajnokság részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik