UP-info utanpotlassport.hu 2022.01.11 20:25 Frissítve: 2022.01.12 08:24

Short track: jó formában kezdték az évet a magyar fiatalok

Népes nemzetközi mezőny lépett jégre a múlt hét végén a Gyakorló Jégcsarnokban; a Pannonia Openen számos érem került a fiatal magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók nyakába.

Az esemény rangját és a verseny színvonalát jelentősen emelte, hogy a “nyugati oldalról”, a Star Class versenyrendszerből is érkeztek erős versenyzők Belgiumból, Franciaországból, illetve Hollandiából. Rajthoz állt többek között a holland utánpótlás válogatott is az idei Pannonia Openen. Ahogy Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója a Mikulás Kupa kapcsán hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a junior versenyzőink minél többször, versenykörülmények között mérjék össze tudásukat, minél színesebb mezőnyben. A Pannónia Open remekül szolgálta ezt a célt és a szakvezetés is elégedett lehet, hiszen a magyar versenyzők jó teljesítménnyel zárták a hétvégét – írja az esemény összefoglalójában a hunskate.hu.

A győztes magyar női váltó Fotó: Lehotczky István

A győztes magyar női váltó  •  Fotó: Lehotczky István

A felnőttváltók versenyét mindkét nem esetében magyar csapat nyerte, nagyrészt utánpótláskorú versenyzőkkel felállva. A nőknél az Albert Viktória (FTC, 18 éves), Somodi Maja (SZKE, 17 éves), Somogyi Barbara (FTC, 19 éves), Végi Diána Laura (FTC, 15 éves), míg a férfiaknál a Csizmadia Márk (FTC, 16 éves), Bontovics Balázs (MTK), Szigeti Ádám (MTK) és Szilágyi Ábel (MTK, 17 éves) alkotta négyes diadalmaskodott. A vegyes váltók mezőnyében 2 perc 50 másodpercen belüli idővel szintén magyar győzelem született. Az aranyérmeket a Somodi Maja, Somogyi Barbara, Jászapáti Péter (SZKE, 18 éves), Bontovics Balázs, Major Dominik (FTC, 15 éves) alkotta csapat nyakába akasztották.

A juniorok mezőnyében is remekül helytálltak a magyar fiatalok. A férfiaknál Jászapáti Péter minden távon első lett, így a juniorok pontversenyének eredményhirdetésén is ő érdemelte ki az aranyérmet. A junior B kategóriában (15-17 évesek) Granasztói Ádám (FTC) ezüstérmes lett, Major Dominik a negyedik, Czank-Varga Benjámin (MTK) pedig az ötödik helyen végzett. A junior női mezőnyben az első hat helyezett fele magyar volt: Somodi Maja bronzérmes lett, Albert Viktória ötödik, Somogyi Barbara pedig hatodik helyen végzett.

Teljes eredménysor ITT olvasható.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.