utanpotlassport.hu 2017.04.01 12:11 Frissítve: 2017.12.11 22:20

Röplabda: kulcsember esett ki az U19-es Eb fiúcsapatából

A junior röplabda-fiúválogatott megkezdte a felkészülést a három hét múlva kezdődő, magyar-szlovák közös rendezésű U19-es Európa-bajnokságra. A csapat egyik meghatározó játékosa, Kiss Marcell rögtön az első edzésen megsérült, így lemarad az Eb-ről.

Lakner Gábor Már csak három hét van hátra a magyar–szlovák közös rendezésű fiú U19-es röplabda Európa-bajnokságig, és a házigazdaként automatikusan Eb-résztvevő magyar válogatott a héten megkezdte a felkészülést az április 22-30-i kontinensviadalra.

 

Röplabda fiú MEVZA 2016

A decemberi MEVZA-tornán első helyet ünnepelt a csapat

 

Mint ismert, a február eleji, győri sorsoláson erős csoportba került a magyar csapat. Tomanóczy Tibor szövetségi edző együttese a címvédő lengyelek mellett az olaszokat, a bolgárokat, a belgákat és az oroszokat kapta ellenfélnek. A szlovákiai Puhó (Púchov) városában a másik csoportba a társházigazdák mellett a románok, a törökök, a finnek, a franciák és a csehek kerültek. A csoportok első két helyezettje folytathatja a győri elődöntőkben, míg a 3–4. helyezettek az 5–8. pozíciókért küzdhetnek tovább.

A Dunaújvárosban edzőtáborozó válogatott az első héten két felkészülési mérkőzést is játszott volna a románok korosztályos csapata ellen, de az ellenfél az utolsó pillanatban lemondta az utazást, így Tomanóczy Tibor klubcsapata, a Dunaferr ugrott be a két edzőmeccsre.

A mérkőzések jól sikerültek, de a szövetségi edző rossz hírrel is szolgált honlapunknak:
„A hétfői edzés végén Kiss Marcell bokaszalag-szakadást szenvedett, így ő kiesett az Európa-bajnoki keretből. A tizenhat játékosomból máris csak tizenöt maradt, Móró Ákos ráadásul betegséggel küzd. Még nincs a csapattal a három kaposvári fiatal, aki a felnőtt élvonal bajnoki döntőjében játszik. Egyelőre még nem tudunk olyan intenzitással készülni, mint szeretném, a játékosok különböző fizikai állapotban érkeztek, így az első hét arról szólt, hogy mindenki egy szintre kerüljön.”

A szövetségi edző elmondta, azért dolgoznak, hogy jó eredményt érjenek el az Európa-bajnokságon. A decemberi MEVZA-tornán aratott történelmi siker mindenképpen jó alapot adhat ehhez, nem is beszélve az NB I-ben lejátszott mérkőzésekről.

„A célunk az, hogy ne pofozógépek legyünk a halálcsoportban, hanem szetteket, mérkőzéseket nyerjünk, és meglepjük a kontinens élcsapatait. A jövő héten Puhóba utazunk, ahol három mérkőzést játszunk a szlovákokkal, majd két hét múlva újra Dunaújvárosban készülünk. Újabb edzőmeccseket tervezünk, szeretnénk felkérni a Kaposvárt, a Szolnokot és a Dunaújvárost ellenfélnek, hogy a fiúk lássák, milyen erősségű mérkőzésekre kell számítani az Eb-n. Április tizennyolcadikán áttesszük a székhelyünket Győrbe, ott játsszuk a főpróbát, aztán huszonkettedikén belevágunk.”

A torna első hat helyezettje automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF) is. Utóbbira a hetedik helyezett is kvalifikál. A magyar csapat rendezőként biztosan ott lesz a győri megméretésen.

Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.