B. Z. utanpotlassport.hu 2021.06.09 19:57 Frissítve: 2021.06.09 20:15

Rg: öt szalaggal Eb-hatodik a junior együttes kéziszercsapat

Öt szalaggal a hatodik, összetettben a hetedik helyen végzett a junior együttes kéziszer-válogatott a várnai Európa-bajnokságon.

Nagyszerűen helytállt a magyar junior együttes kéziszer-válogatott a ritmikus gimnasztikázók várnai Európa-bajnokságán. Szerda délelőtt a Hegedűs Hanna, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Tukacs Lotti, Varga Lujza és Virga Emma összeállítású csapat az 5 labda, majd az 5 szalag gyakorlatát mutatta be a bulgáriai korosztályos kontinensviadal selejtezőiben.

Öt szalaggal Eb-hatodik a junior együttes kéziszercsapat Fotó: Makó Éva

Öt szalaggal Eb-hatodik a junior együttes kéziszercsapat  •  Fotó: Makó Éva

A Deutsch-Lazsányi Erika, Lauber Zsófia és Márton Minea által felkészített lányok az 5 labda gyakorlatukra 31.625 pontot kaptak a zsűriktől, ezzel a tizedik helyen végeztek, az 5 szalaggal viszont 23.850 pontot kiérdemelve az előkelő ötödik helyen masíroztak a szer esti, nyolccsapatos fináléjába. Sőt, a délelőtt folyamán az is eldőlt, hogy a magyarok a csapatok összetett versenyében 55.475 ponttal a hetedik helyen zártak az igen erős, húsz juniorválogatottat felvonultató mezőnyben. A csapatversenyt a papírformának megfelelően az oroszok nyerték (67.800) a bolgárok (65.450) és az izraeliek (63.175) előtt.

„Összességében nagyon büszke vagyok a lányokra – mondta még a selejtezők után Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának elnöke. – Tizenhárom-tizenöt évesek, és emberfeletti teljesítményt nyújtottak. Összetettben a hetedik helyen végeztek, ami remek eredmény, hiszen a top nemzetek mögött következik a mi kis országunk. Szalaggyakorlattal jutottak be ötödik helyen a fináléba,  a labdagyakorlatban hibáztak, és második számú tartalékok lettek. Hiszek benne, hogy javítani tudnak szalaggal a döntőben.”

Nos, a lányok az 5 szalag koreográfiával Hegedűs Hanna, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Tukacs Lotti, Varga Lujza felállásban ötödikként léptek szőnyegre a szerenkénti fináléban, és akkor már lehetett sejteni, ha szintén hibátlanul megcsinálják a gyakorlatukat, megelőzhetik a harmadik helyen kvalifikált, viszont a döntőben rontó olaszokat. És amiben hitt Deutsch-Lazsányi Erika, beteljesült. A csapat előadása a selejtezőhöz képest még precízebbre sikerült, ezt pedig 24.250 ponttal jutalmazták a bírók. Ekkor öt csapat után, az oroszok, az izraeliek, valamint a selejtezőben nem remeklő ukránok mögött a negyedik helyen állt a magyar válogatott, és bizakodhatott, sikerül tartania a jó pozícióját.

A folytatásban aztán a szer fináléjába nyolcadikként jutott fehéroroszok is jóval összeszedettebbnek bizonyultak, mint délelőtt, és „bejöttek” Varga Lujzáék elé, míg a házigazda bolgár együttes is felugrott a dobogó második fokára. A döntőt a lengyelek zárták, de nem alkottak maradandót: a nyolcadik helyre íratták be magukat. A magyar junior együttes kéziszer-válogatott így a bravúros hatodik helyen végzett az 5 szalag fináléjában, melyet az oroszok (30.000) a bolgárok (28.800) és az izraeliek (28.650) előtt nyertek. Az oroszok tripláztak a junior Eb-n, hiszen korábban az 5 labda döntőjében sem találtak legyőzőre (40.400). Ott az ezüstérem szintén a bolgároknak (39.000), a bronz a fehéroroszoknak (37.550) jutott.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.