Rg: Kocsis Evelin már a felnőttkorosztályra készül

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 14:04
Címkék
Az MTK Budapest junior Eb-bronzérmes ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin a múlt hét végén még a korosztályos Magyar-kupán remekelt, januártól azonban már a felnőttek között igyekszik helytállni.

A múlt hét végén a junior Magyar-kupán szerepelt kitűnően az MTK Budapest 15 éves ritmikus gimnasztikázója,Kocsis Evelin.

image (40)
image (40)
Kocsis Evelin.
image (40)
image (40)

Az ígéret a törökbálinti megméretésen szalaggal, buzogánnyal és labdával az élen zárt, valamint összetettben is magasan a legjobbnak bizonyult. A totális sikerhez csak a karika aranyérme hiányzott, ezzel a szerrel a második helyen végzett klubtársa, Gyulai Blanka mögött.

„Összességében elégedett vagyok, hiszen sikeres és jó hangulatú versenyen vagyunk túl – mondta Evelin az mtk.hu-nak. – Itthon is szeretek szőnyegre lépni, sajátos légköre van ezeknek a versenyeknek. A gyakorlataim többsége szinte hibátlanul sikerült, egyedül a karikán keseredtem el kicsit. Jól indult, de az utolsó pillanatokban becsúszott az ejtés, és ki is futottam a szőnyegről. Persze, mindig akadnak olyan dolgok, amelyeken lehet és kell is még javítani. Úgy néz ki, az idén már nem veszek részt nagyobb versenyen, januártól a felnőttkategóriába lépek, és már elkezdünk arra készülni.”

A juniorok között Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki hatodik kiválóság bizakodva vált korosztályt, és az utánpótláséveit tekintve sem maradhat benne túl sok hiányérzet.

„Az biztos, hogy elég gyorsan eltelt a junioridőszak. Sok szép eredményt értem el, és nagyon élveztem minden percét, de várom a felnőttek közötti versenyzést. Tudom, hogy más lesz. A juniorok közül sokan kiesnek az átmenet nehézségei miatt, így akikkel a felnőttben találkozom, azok már tényleg az élmezőnyt képviselik. A lelkesedésem nem fog alábbhagyni, tovább küzdök és csinálom, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Remélem, hogy valami nagyon jó dolog.”

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik