UP-info utanpotlassport.hu 2020.11.26 17:51 Frissítve: 2020.11.26 17:55

Rg: Kocsis Evelin két szerrel is döntős a kijevi junior Eb-n

Az MTK Budapest versenyzője, Kocsis Evelin labdával és kötéllel is bekerült a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság nyolcas fináléjába.

Nagyszerűen indult magyar szempontból a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, hiszen a juniorok között Kocsis Evelin kötéllel és labdával is bejutott a szombati fináléba, amelyben a kontinensviadal legjobb nyolc versenyzője méri össze tudását (országonként egy fő).

Kocsis Evelin Fotó: Simon Ferraro

Kocsis Evelin  •  Fotó: Simon Ferraro

Evelin labdával az ötödik, kötéllel a hetedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, előbbi szerrel a nyolcadik (21.300), utóbbival a tizenkettedik (18.950) legmagasabb pontszámot kapta a mezőnyben. Gyulai Blanka kötéllel tizenhatodik (17.450), Krasznay Blanka labdával a harmincadik (15.250) helyen zárt a selejtezőben.

Evelin azt hozta, amit titkon reméltünk, és elvártunk tőle – nyilatkozta az mtk.hu-nak az edző,  Koch-Tiringer Tímea. – Ő egyértelműen a korosztálya élmezőnyéhez tartozik, és ezt be is bizonyította. Nagyon magabiztos labdás gyakorlatot mutatott be, és szép pontszámot is kapott. A kötéllel szinte ugyanez volt a helyzet. Krasznay Blanka is remekül kezdte a gyakorlatát, de sajnos ejtett. Ha hibátlanul bemutatja, akkor az ő pontszáma is lényegesen magasabb a kapottnál. Gyulai Blanka pedig abszolút újoncként vesz részt világeseményen, ezzel együtt jól teljesített, okosan dolgozott, és meg tudta mutatni, hogy 2007-es születésűként is van helye ebben a nívós mezőnyben.”

A lányok csütörtök délután még edzést tartanak a helyszínen, pénteken pedig a buzogány és a szalag selejtezőiben szerepelnek. Kocsis Evelin mindkét szerrel újra érdekelt lesz, Gyulai Blanka szalag-, Krasznay Blanka buzogánygyakorlatát viszi szőnyegre.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.