B. Z. utanpotlassport.hu 2021.04.07 15:40 Frissítve: 2021.04.07 15:50

Rg: Kocsis Evelin két bronzéremmel tért haza a Szófia-kupáról

Remekül teljesítettek a juniorkorú ritmikus gimnasztikázók a Szófia-kupán: a 14 éves Kocsis Evelin buzogánnyal és labdával is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kiválóan szerepeltek a ritmikus gimnasztikázók a kedden véget ért bulgáriai Szófia-kupa juniorversenyében.

A buzogánnyal tavaly novemberben junior Eb-bronzérmet szerző 14 éves Kocsis Evelin ezúttal is bizonyította, hogy a világ korosztályos élmezőnyébe tartozik, és mind a négy szerrel a fináléba jutott.

Kocsis Evelin a buzogány mellett labdával is érmes lett a Szófia-kupán Forrás: mtk.hu

Kocsis Evelin a buzogány mellett labdával is érmes lett a Szófia-kupán  •  Forrás: mtk.hu

A buzogány nyolcas döntőjében az MTK Budapest ígérete 22.100 pontot kapott a gyakorlatára, éppen annyit mint Anna Popova, csupán a kiviteli pontszám döntött az orosz lány javára, így Evelin a harmadik, Popova a második helyen zárt a győztes olasz Alice Taglietti (22.400) mögött.

Taglietti labdával is győzött (21.750), és Evelin is újfent kitett magáért, a 21.100 pontja is bronzérmet jelentett. A második helyen a fehérorosz Jelizaveta Zorkina zárt (21.350).

A szalag fináléjában a magyar reménységet mindössze egy tized pont választotta el a dobogótól (18.100), amelynek harmadik fokára Zorkina léphetett (18.150). Az ezüstérem Popova nyakába került (19.200), a győztes pedig az olasz Viola Sella lett (19.450) lett.

Hogy ne csak az olaszoknak jusson egyéni juniorarany, arról a lengyel Liliana Lewinska gondoskodott a karika döntőjében, melyben 21.850 pontjával utasította maga mögé a mezőnyt. A második helyen az üzbég Yosmina Rakhimova (20.300), a harmadikon a hazai pályán versenyző bolgár Nikol Todorova (20.000) végzett. Evelinnek itt is előkelő hely jutott – az ötödik (19.200), miután ekkor ő előzte meg magasabb kiviteli pontszámmal Popovát.

„A tervem az volt, hogy mind a négy szerrel fináléba kerülök, és örülök, hogy sikerült – mondja Evelin. – Bár az érem tekintetében nem pont a labdára számítottam, inkább szalaggal szerettem volna megmutatni, hogy mit tudok. De sajnos a döntőben egy ejtés becsúszott, és ez minden bizonnyal az újabb dobogós helybe került. A mezőny nívós volt, és azt is lehetett tudni, kik jelentik rám a legnagyobb veszélyt, viszont a lengyel lány szereplése így is nagy meglepetés. A buzogánygyakorlatom nagyon magas pontszámra tervezett, ezért sejtettük, ha nem ejtem el, akkor elérhető a dobogó, a labda viszont mindenkinek erős szere, így az első nyolcba kerülés sem egyszerű. Összességében elégedett vagyok, és már kezdem észrevenni, hogy elismernek a többiek. Régebben az ilyen versenyeken a nagyobb tornászok csak úgy elmentek mellettem, nem ismertek. Most a díjátadó után a fehérorosz lány külön odajött gratulálni és megölelni. Jó érzés, hogy már a sportági nagyhatalmak versenyzői is tudják, hogy ki vagyok.”

A magyar küldöttség négy egyéni versenyzővel érkezett a viadalra. Krasznay Blanka buzogánnyal közel járt a fináléhoz – a 11. helyen zárt. Vörös Szonja labdával (14.) és karikával (16.) is a top 20-ban végzett, míg Gyulai Blanka legjobb eredményét szalaggal érte el (21.).

A csapatversenyben a junior együttes kéziszer-válogatottnak is kijár a dicséret. A Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Varga Lujza, Virga Emma, valamint a Pécsi RG SE-t képviselő Hegedűs Hanna és Tukacs Lotti alkotta csapat az 5 labda fináléjában a negyedik helyen végzett 27.350 ponttal. A dobogón Izrael (33.600), Bulgária (32.400) és Ukrajna (28.150) volt a sorrend.

Kocsis Evelin bronzérmes buzogánygyakorlata:

Kocsis Evelin bronzérmes labdagyakorlata:

A junior együttes kéziszercsapat negyedik helyet érő 5 labda-gyakorlata:

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.