utanpotlassport.hu 2019.04.06 20:25 Frissítve: 2019.04.06 20:34

RG: aranyérmes a junior kéziszercsapat a Szófia-kupán

Nagyszerű sikert értek el a magyar junior ritmikus gimnasztikázók a bulgáriai Szófia-kupán, hiszen a kéziszercsapat a sportág nagyhatalmait megelőzve megnyerte az öt szalag versenyszám szerenkénti döntőjét.

960HUN_junior_keziszercsapat

Oroszország és Bulgária között, a dobogó legfelső fokán a magyar lányok  •  Forrás: nemzetisport.hu

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza alkotta magyar válogatott egészen magas pontszámot elérve (18.500) szalaggal megnyerte a kéziszercsapatok szófiai versenyét. A teljesítmény azért is számít kiemelkedőnek, mert olyan sportági nagyhatalmakat előztek meg a magyar lányok, mint Oroszország, vagy a házigazda Bulgária, erre pedig még nem volt példa a ritmikus gimnasztika történetében. Sőt a második oroszokat majdnem két ponttal előzte meg a Lauber Zsófia és Márton Minea irányította válogatott. A jelek szerint a csapat bizakodva várhatja a májusi junior Európa-bajnokságot, valamint az azt követő moszkvai junior-világbajnokságot is.

Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ technikai bizottságának elnöke már a csapat korábbi sikereit, köztük a kijevi Gyerjugina-kupa két dobogós helyezését is meglepődve fogadta, a mostani aranyérem azonban minden várakozását felülmúlta.

56415679_411797592918415_5057192831328714752_n

A kéziszercsapat igyekszik megtartani remek formáját a közelgő világeseményekre is  •  Forrás: rginfohungary/facebook

„Ez a siker még jobban meglepett, mint az előzőek! Lenyűgöző az első hely. A felnőttekkel éppen világkupán vagyok Olaszországban, a táskám egész nap olyan volt, mintha fel akart volna robbanni, hiszen a benne lévő telefonomra folyamatosan érkeztek az üzenetek, pontszámok, eredmények. Újabb nagyszerű teljesítmény ez a lányoktól, és már csak egy verseny van hátra a májusi junior Európa-bajnokságig. Eredményeink alapján merhetünk nagyot álmodni, de nem szeretnék túlságosan elbizakodott sem lenni. Az oroszok most rontottak, ezért is tudtunk előttünk végezni, de ebből is látszik, hogy ők sem tökéletesek. Nagyon szeretnénk, ha ez a jó formánk kitartana az Eb-ig, valamint a júniusi vb-ig is, és egy világeseményen kimagaslóan szerepelnénk” – mondta munkatársunknak.

Lauber Zsófia a Magyar Tornaszövetség honlapján értékelte a teljesítményt.

„Óriási siker, amit elértek, és egyben hatalmas élmény, amit megéltek a lányok ezen a versenyen, hiszen olyan nagyhatalmakat utasítottak maguk mögé, mint Oroszország, Bulgária és Fehéroroszország. Dicséret illeti a csapatot, hiszen zsinórban ez már a harmadik viadal, amikor bejutnak a fináléba, illetve érmet hoznak. Nagyon büszke vagyok rájuk! Tudni kell, hogy a fő verseny az Európa-bajnokág, valamint a világbajnokság, és a realitások talaján kell maradnunk, de ez az eredmény mindenképpen jó előjel a későbbiekre” – nyilatkozta a vezetőedző.

RITMIKUS GIMNASZTIKA
SZÓFIA-KUPA, NEMZETKÖZI VERSENY
Junior együttes kéziszercsapat. 5 szalag, döntő. 1. Magyarország
18.500, 2. Oroszország 16.600, 3. Bulgária 16.450

További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.