UP-info utanpotlassport.hu 2021.03.03 18:40 Frissítve: 2021.03.03 18:45

Pályázat: a 16 év alattiakra fókuszál a Mol Tehetségtámogató Program

Továbbra is támogatja a fiatal sportolókat a Mol Alapítvány, melynek az idén kiírt pályázatában jelentős változásra bukkanhatunk.

A Mol Tehetségtámogató Program 2006 óta nyújt anyagi segítséget a fiatal sportolóknak, és az alapítvány idén is meghirdette pályázatát. A sport kategóriát illetően azonban jelentős változás történt az előző évekhez képest.

A támogatást igénylők felső korhatára a korábbi 18 év helyett 16 évre csökkent. Hogy a szervezet miért döntött a módosítás mellett, arról Gáborné Haáz Andrea, a Mol Alapítvány ügyvezetője tájékoztatott.

A 13 éves kétszeres korosztályos Eb-győztes és háromszoros vb-ezüstérmes sakkozó, Gaál Zsóka 2017 óta szerepel a támogatottak listáján Forrás: Mol Alapítvány

A 13 éves kétszeres korosztályos Eb-győztes és háromszoros vb-ezüstérmes sakkozó, Gaál Zsóka 2017 óta szerepel a támogatottak listáján  •  Forrás: Mol Alapítvány

„A tizenöt éve futó program során nagyon sok pozitív tapasztalatot szereztünk, a pályázat iránt tartósan nagy volt az érdeklődés, a támogatási igény meghaladta a rendelkezésre álló keretösszegünk mértékét. A programról a tavalyi év végén kikértük azon sportágak képviselőinek a véleményét, amelyekből jellemzően sok pályázatot kapunk. Elsődleges célunk, hogy elkerüljük a párhuzamos finanszírozást és szeretnénk azokra a helyekre adni a támogatást, amelyeken a leginkább szükség van rá. A felmérésből kiderült, a sportágak nagyon eltérő módon tudják fedezni a sportolók kiadásait, és az is egyértelművé vált, hogy kiemelt sportágak esetében a válogatott, kiváló nemzetközi eredményeket elérő sportolók költségeit az egyesület mellett a szövetség jelentős részben állja. Tehát a támogatásunkra sokkal nagyobb igény van a tizenhat év alatti korosztályban, hiszen az ide tartozó gyerekeknek talán pont ez a segítség hiányzik ahhoz, hogy ők is tovább lépjenek, elérjék a válogatottságot. Az ő esetükben még csak az egyesület vagy a szülő a fő finanszírozó.”

Gáborné Haáz Andrea azt is kihangsúlyozta, hogy a pályázatok elbírálásánál az elsődleges szempont továbbra is az eredményesség marad, ugyanakkor a rászorultságot is figyelembe veszik, a tizenhét és huszonhárom év közötti korosztály pedig a Klasszis programon belül részesülhet támogatásban. A pályázat keretösszege 20 millió forint. A jelentkezéseket március 31-ig várják az online adatbázis felületén keresztül.

A pályázatról bővebb információk ITT érhetők el.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.

2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.