Öttusa: Tamás Botond U17-es világbajnok!

Vágólapra másolva!
2021.09.16. 21:17
Címkék
A bravúrosan versenyző Tamás Botond egyéniben arany-, Jassó Zalánnal és Tóth Ákossal csapatban pedig bronzérmet szerzett az U17-es öttusázók egyiptomi világbajnokságán.

Az ifjúsági öttusázók alexandriai világbajnokságának csütörtöki napján, az U17-esek mezőnyében Tamás Botond fantasztikus versenyzés után szerzett aranyérmet.Tamás Botond fantasztikus versenyzés után szerzett aranyérmet.

Tamás Botond U17-es világbajnok! Forrás: MÖSZ
Tamás Botond U17-es világbajnok! Forrás: MÖSZ

Tamás Botond U17-es világbajnok!  •  Forrás: MÖSZ

Az UTE 16 éves kiválósága az egyiptomi viadalon– melyen a korosztály fiataljai még csak háromtusáznak– az úszást a 19. legjobb idővel teljesítette, innen kellett felérnie a dobogóra. Tibolya Péter tanítványa, aki a korosztály szeptember eleji Eb-jén „csak” a kilencedik helyen zárt, egy pillanatra sem mondott le az éremről, és a nívós társaság legjobb kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) nyújtott teljesítményét bemutatva egyenesen aranyat szerzett,az egyiptomi Mohamed Sheref és a litván Lukas Gaudiesius előtt.

A döntő további magyar résztvevői közül Jassó Zalán a 10., Tóth Ákos a 24., Simon Barnabás a 28. helyen zárt. Ennek eredményeképpen a Tamás, Jassó, Tóth hármas a csapatversenyben a harmadik helyen végzett az oroszok és az egyiptomiak mögött.

A versenynapon az U19-es lányok selejtezőjét is megtartották. A magyarok örömére Tóth Dorka Sára, Walthier Laura és Dulai Kinga is kivívta a részvételi jogot a döntőre, egyedül Gyugyi Laurának nem jött össze a kvalifikáció.

A részletes eredményekITTérhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik