B. Z. utanpotlassport.hu 2022.06.18 18:19 Frissítve: 2022.06.18 18:20

Öttusa: nyolc magyar indul a vasárnap kezdődő junior Eb-n

Vasárnap Barcelonában veszi kezdetét a junior öttusázók Európa-bajnoksága, melyen nyolc magyarnak szoríthatunk a minél jobb eredmény eléréséért.

Vasárnap kezdődik a junior öttusa Európa-bajnokság Barcelonában. Az itthoni szövetség tájékoztatása szerint a kontinensviadalon hat klub nyolc magyar fiatalja vesz részt.

Nyolc magyar indul a vasárnap kezdődő junior Eb-n Forrás: MÖSZ

Nyolc magyar indul a vasárnap kezdődő junior Eb-n  •  Forrás: MÖSZ

A férfimezőnyben a hazai válogatóversenyek alapján ott lesz Gyurka Márk Manó és Koleszár Mihály a KSI-ből, Tamás Botond az UTE-ból és Viczián Bence a Trion SC-ből, míg a nők között a szintén trionos Erdős Rita, a Swimming PC-t képviselő Tóth Dorka Sára, a Lőrinc 2000 SE-t erősítő Eszes Noémi és a Budapesti Honvéd reménysége, Bauer Blanka igyekszik kihozni magából a legtöbbet. Utóbbi versenyző a maga 16 évével a küldöttség legfiatalabb tagja.

Az alacsonyabb korosztályokban szinte már mindegyik magyar induló bizonyított egyéniben világversenyen. Az U19-esek között Viczián és Erdős Európa-bajnok, Gyurka vb-bronzérmes, az U17-es korosztályban Tamás világbajnok, Koleszár Eb-győztes, Bauer vb- és Eb-bronzérmes, míg Tóth is büszkélkedhet vb-harmadik hellyel. Eljött tehát az idő, hogy az ígéretek a juniorok viadalán is letegyék a névjegyüket. Tavaly egyébként a svájci Bernben rendezett junior Eb-n három ezüst- és egy bronzérem volt a magyar termés. Második lett egyéniben Bőhm Csaba és a Bőhm, Tamás József, Koleszár alkotta csapat, valamint a Dulai Kinga, Erdős váltó, míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel a vegyes váltók küzdelme után Breitner Hanna és Gáll András.

Vasárnap a női selejtezővel kezdődik az Eb, a női döntőt szerdán, a férfit csütörtökön rendezik. Pénteken a női, szombaton a férfiváltók versenyeznek, majd jövő vasárnap a vegyes váltók zárják a kontinensviadalt.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.