B. Z. utanpotlassport.hu 2022.10.06 09:00 Frissítve: 2022.10.06 09:10

Öttusa: mind a nyolc magyar továbbjutott a junior-vb-n

Mind a nyolc magyar egyéni versenyző elődöntős az öttusázók Lengyelországban zajló junior-világbajnokságán.

Múlt vasárnaptól a lengyelországi Drzonkow városában zajlik az öttusázók junior-világbajnoksága. Az első két versenynapon a lányok és a fiúk váltóviadalát rendezték, előbbin a Basa Lili, Mészáros Emma kettős az előkelő hatodik, utóbbin a Bárány Péter, Csák Milán páros a tizenkettedik helyen ért célba.

Balról: Tóth Dorka Sára, Eszes Noémi, Erdős Rita, Bauer Blanka Forrás: MÖSZ

Balról: Tóth Dorka Sára, Eszes Noémi, Erdős Rita, Bauer Blanka  •  Forrás: MÖSZ

Kedden a lányok selejtezője következett, melyben mind a négy magyar versenyző teljesítette az elsődleges célkitűzését, és az elődöntőbe jutott. Az A jelű csoportban Bauer Blanka mindegyik számban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, míg Tóth Dorka Sára a gyengébben sikerült vívása után a mezőny legjobb időeredményét érte el a laser runban, így kiérdemelve a továbblépést. A B-csoportban Erdős Rita és Eszes Noémi sem remekelt a páston, ám mindkét lány előretört a továbbjutó helyre a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run), melyben Erdős a selejtező második legjobb idejét abszolválta Tóth után.

A fiúk szerdai kvalifikációján az A-csoportban Viczián Bence és Tamás Botond több magyar lányhoz hasonlóan a kombinált számban harcolta ki az elődöntőt, míg a B-ben Gyurka Márk Manónak az egyenletes teljesítmény, Koleszár Mihálynak pedig a kiemelkedő vívás segített a legtöbbet a világbajnokság folytatásában.

Természetesen a selejtezős eredmények csak részben mutatnak képet az erőviszonyokról, hiszen a fiatalok a legjobb formájukat a döntőre tartogatják – persze, oda még az elődöntőn át vezet az út. Mindenesetre a magyarok állóképességét látva bizakodhatunk a szép vb-szereplésben. Tavaly az egyiptomi Alexandriában rendezett junior-vb-n négy éremmel zárt a küldöttség. Egyéniben Bőhm Csaba, váltóban Gáll András és Viczián Bence szerzett bronzot, és mindkét csapat világbajnok lett Bőhm, Tamás József, Koleszár Mihály, valamint Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összeállításban.

A mostani versenyzői gárda az idén már bizonyított, hiszen júniusban a barcelonai junior Eb-n egyéniben Erdős arany-, Gyurka ezüstérmet érdemelt ki, és nyert az Erdős, Bauer, Eszes, valamint a Gyurka, Viczián, Koleszár trió is. Ráadásul a váltóversenyekben Erdős Bauerrel, Koleszár Vicziánnal végzett harmadikként. A társainál fiatalabb Bauernek a lignanói U19-es vb-ről is van egyéni bronza.

Csütörtökön a lányok, pénteken a fiúk elődöntőjét rendezik, az egyéni döntők szombaton jönnek. A lányok a rangsoroló vívást szerdán letudták, és miután kiemelkedő magyar eredmény nem született, ismét nagyot kell harcolni a következő körért, amely már maga a finálé.

Az eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.