Öttusa: mind a nyolc magyar továbbjutott a junior-vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.06. 09:00
Címkék
Mind a nyolc magyar egyéni versenyző elődöntős az öttusázók Lengyelországban zajló junior-világbajnokságán.

Múlt vasárnaptól a lengyelországi Drzonkow városában zajlik az öttusázók junior-világbajnoksága. Az első két versenynapon a lányok és a fiúk váltóviadalát rendezték, előbbin aBasa Lili, Mészáros Emma kettős az előkelő hatodik, utóbbin aBárány Péter, Csák Milán páros a tizenkettedik helyen ért célba.Basa Lili, Mészáros Emma kettős az előkelő hatodik, utóbbin aBárány Péter, Csák Milán páros a tizenkettedik helyen ért célba.

Balról: Tóth Dorka Sára, Eszes Noémi, Erdős Rita, Bauer Blanka Forrás: MÖSZ
Balról: Tóth Dorka Sára, Eszes Noémi, Erdős Rita, Bauer Blanka Forrás: MÖSZ

Balról: Tóth Dorka Sára, Eszes Noémi, Erdős Rita, Bauer Blanka  •  Forrás: MÖSZ

Kedden a lányok selejtezője következett, melyben mind a négy magyar versenyző teljesítette az elsődleges célkitűzését, és az elődöntőbe jutott. Az A jelű csoportban Bauer Blanka mindegyik számban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, míg Tóth Dorka Sára a gyengébben sikerült vívása után a mezőny legjobb időeredményét érte el a laser runban, így kiérdemelve a továbblépést. A B-csoportban Erdős Rita és Eszes Noémi sem remekelt a páston, ám mindkét lány előretört a továbbjutó helyre a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run), melyben Erdős a selejtező második legjobb idejét abszolválta Tóth után.

A fiúk szerdai kvalifikációján az A-csoportban Viczián Bence és Tamás Botond több magyar lányhoz hasonlóan a kombinált számban harcolta ki az elődöntőt, míg a B-ben Gyurka Márk Manónak az egyenletes teljesítmény, Koleszár Mihálynak pedig a kiemelkedő vívás segített a legtöbbet a világbajnokság folytatásában.

Természetesen a selejtezős eredmények csak részben mutatnak képet az erőviszonyokról, hiszen a fiatalok a legjobb formájukat a döntőre tartogatják– persze, oda még az elődöntőn át vezet az út. Mindenesetre a magyarok állóképességét látva bizakodhatunk a szép vb-szereplésben. Tavaly az egyiptomi Alexandriában rendezett junior-vb-n négy éremmel zárt a küldöttség. Egyéniben Bőhm Csaba, váltóbanGáll András és Viczián Bence szerzett bronzot, és mindkét csapat világbajnok lett Bőhm, Tamás József, Koleszár Mihály, valamint Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összeállításban.

A mostani versenyzői gárda az idén már bizonyított, hiszen júniusban a barcelonai junior Eb-n egyéniben Erdős arany-, Gyurka ezüstérmetérdemelt ki, és nyert az Erdős, Bauer, Eszes, valamint aGyurka, Viczián, Koleszár trió is. Ráadásul aváltóversenyekben Erdős Bauerrel, Koleszár Vicziánnal végzett harmadikként. A társainál fiatalabb Bauernek a lignanói U19-es vb-ről is van egyéni bronza.

Csütörtökön a lányok, pénteken a fiúk elődöntőjét rendezik, az egyéni döntők szombaton jönnek. A lányok a rangsoroló vívást szerdán letudták, és miután kiemelkedő magyar eredmény nem született, ismét nagyot kell harcolni a következő körért, amely már maga a finálé.

Az eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik