Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2022.11.27 18:59 Frissítve: 2022.11.27 19:35

Ökölvívás: szépen csillog Gémes Levente ifi vb-n szerzett ezüstérme

Gémes Levente érte el a legjobb magyar eredményt az ökölvívók spanyolországi ifjúsági világbajnokságán: a szegedi fiatal a dobogó második fokára állhatott fel a 71 kilogrammosok kategóriájában. A fiatal és edzője, Gál László elégedetten értékelte az eseményt.

Az év legfontosabb sportági utánpótlásversenyét rendezték november második felében La Nuciában. A kéthetes ifjúsági világbajnokságon tizennégy magyar fiatal húzott kesztyűt. A lányok heten voltak, közülük Horváth Laura (52 kg) és Komjáthi Nóra (81 kg) tudott meccset nyerni, ám őket is megállították a második összecsapásukon.

A fiúk esetében jobb mérlegről számolhatunk be, hiszen hárman is megtapasztalták, milyen korosztályos vb-meccsen győzni. Petrimán Milán (67 kg) két, Buza Rafael (63,5 kg) három mérkőzést vívott meg sikerrel, utóbbi csak a negyeddöntőben kapott ki szoros meccsen, így nem sokkal maradt le a vb-éremről.

Hogy a küldöttség ne maradjon dobogós helyezés nélkül, arról a 71 kilósok mezőnyében Gémes Levente gondoskodott. A 17 esztendős, elsőéves ifjúsági korú bokszoló remek formában versenyzett, sorrendben ukrán, horvát, norvég és görög ellenfelet győzött le a döntőig vezető úton, ráadásul kétszer kiütéssel diadalmaskodott. A fináléban az üzbég Fazliddin Erkinbojevvel csapott össze, akitől pontozással kikapott, ám az összteljesítmény így is nagyszerű:

2018 után szurkolhattunk újra magyar döntősnek az ifjúsági ökölvívó-vb-n.
Gémes Leventének (jobbra) köszönhetően négy év után született magyar ezüst az ifi vb-n Forrás: IBA

„Minden eseményre úgy utazunk Levivel, hogy a győzelem a cél, ez most sem volt másképp. Meggyőződésem, hogy aki nem ilyen hozzáállással indul neki az adott versenynek, annak nem sikerülhet, neki pedig a fizikális és mentális képességei is megvannak a komoly eredmények eléréséhez – értékelt a szegedi fiatal edzője, Gál László, aki a helyszínen segítette a válogatottat. – Több meccsét is idő előtt fejezte be, ami nem véletlen; tudatosan a megfelelő taktikát alkalmazta, érett bokszot mutatott be, tartotta magát a megbeszéltekhez. A döntőben menetről menetre javult, ám sajnos picit későn találtuk meg a megoldást az üzbég ellenféllel szemben. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok rá, óriási örömöt jelent az ezüstérem is. Ami viszont fontos:

ez a siker is csak egy állomás a sokból, a fő cél, hogy klasszis felnőttversenyző váljék majd belőle.”

Produkciójáról Gémes Levente is elmondta a véleményét.

„Egész évben a vébére készültünk, számos külföldi eseménnyel a programban. Népes mezőnyben szerepelhettünk, majdnem száz országból érkeztek fiatalok, fontos tapasztalatokat szereztünk a ringen belül és kívül is. Természetesen maradt bennem hiányérzet a döntőbeli vereség miatt, hiszen az arany volt a cél. Rendkívül ügyes az üzbég srác, ám ha hamarabb ráérzek, hogy mi működik ellene, talán győzhettem volna. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok!”

(A kiemelt kép forrása: IBA) 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.