Ökölvívás: Mezei Petra ezüstérmet nyert a budvai ifjúsági Eb-n

Vágólapra másolva!
2021.10.24. 11:03
Címkék
A 48 kg-sok között remeklő Mezei Petra a magyar válogatott egyetlen érmeseként a döntőben maradt csak alul orosz riválisával szemben az ifjúsági korú ökölvívók montenegrói kontinensversenyén.

A budvai ifjúsági Európa-bajnokságon a magyar delegáció Mezei Petra jóvoltából még a döntőkben is érdekelt volt. A 48 kg-sok mezőnyében érdekelt sokkal rutinosabb riválisokat győzött le, az ukrán Jelizaveta Vojevudko és a 2020-as junior Eb-ezüstérmes spanyol Laura Barcelo Calderon is rutinosabb a miskolci lánynál, de mindkettőjük ellen sikerrel zárt.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

 •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

Az aranyéremért az orosz Anna Kosztina ellen lépett ringbe. A tapasztaltabb orosz ökölvívó ennek ellenére nem uralta az összecsapást, a spanyol mérkőzésvezető ugyan számolt Petrára az első menetben, de ez korainak bizonyult. Mezei mindent kiadott magából, bátran küzdött, és ezüstéremmel zárhatta élete pályafutása Európa-bajnokságát.

„Petra végigharcolta a mérkőzést, csak pozitívan tudok nyilatkozni róla. Véleményünk szerint nem volt jogos az első menetben a két számolás, illetve a második, valamint a harmadik menet pontozásával sem értettünk teljesen egyet. Petra ezen a három Eb-mérkőzéssel bizonyította, hogy van keresnivalója a nemzetközi mezőnyben is. Oda fogunk figyelni, hogy a felnőtt mezőnyben is majd a megfelelő menedzselést kapja meg a jövőben” – nyilatkozta Seres Attila edző a budvai döntő után.

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik