B. V. utanpotlassport.hu 2021.10.24 11:03 Frissítve: 2021.10.24 11:08

Ökölvívás: Mezei Petra ezüstérmet nyert a budvai ifjúsági Eb-n

A 48 kg-sok között remeklő Mezei Petra a magyar válogatott egyetlen érmeseként a döntőben maradt csak alul orosz riválisával szemben az ifjúsági korú ökölvívók montenegrói kontinensversenyén.

A budvai ifjúsági Európa-bajnokságon a magyar delegáció Mezei Petra jóvoltából még a döntőkben is érdekelt volt. A 48 kg-sok mezőnyében érdekelt sokkal rutinosabb riválisokat győzött le, az ukrán Jelizaveta Vojevudko és a 2020-as junior Eb-ezüstérmes spanyol Laura Barcelo Calderon is rutinosabb a miskolci lánynál, de mindkettőjük ellen sikerrel zárt.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

 •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

Az aranyéremért az orosz Anna Kosztina ellen lépett ringbe. A tapasztaltabb orosz ökölvívó ennek ellenére nem uralta az összecsapást, a spanyol mérkőzésvezető ugyan számolt Petrára az első menetben, de ez korainak bizonyult. Mezei mindent kiadott magából, bátran küzdött, és ezüstéremmel zárhatta élete pályafutása Európa-bajnokságát.

„Petra végigharcolta a mérkőzést, csak pozitívan tudok nyilatkozni róla. Véleményünk szerint nem volt jogos az első menetben a két számolás, illetve a második, valamint a harmadik menet pontozásával sem értettünk teljesen egyet. Petra ezen a három Eb-mérkőzéssel bizonyította, hogy van keresnivalója a nemzetközi mezőnyben is. Oda fogunk figyelni, hogy a felnőtt mezőnyben is majd a megfelelő menedzselést kapja meg a jövőben” – nyilatkozta Seres Attila edző a budvai döntő után.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.