N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.24 09:00 Frissítve: 2022.09.24 09:10

Ökölvívás: magyarokkal a mezőnyben rajtol az olaszországi junior Eb

A magyar junior ökölvívó-válogatott részvételével kedden rajtol az olaszországi korosztályos Európa-bajnokság; az esemény előtt a csapat vezetőedzője, Törteli Ferenc nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

Eljött az idő: a juniorkorú ökölvívók Európa-bajnokságán induló fiatalok vasárnap érkeznek meg a verseny helyszínére, az olaszországi Montesilvanóba, ahol a szokásos technikai értekezlet, a mérlegelések és a sorsolás után kedden lépnek először ringbe.

A juniorválogatott motiváltan várja a korosztályos Eb-t Forrás: MÖSZ

A juniorválogatott motiváltan várja a korosztályos Eb-t  •  Forrás: MÖSZ

A mezőnyből természetesen a magyar versenyzők sem hiányoznak, a küldöttség tagjaiként tízen húznak kesztyűt az október 4-ig tartó viadalon, hogy megmutassák a tudásukat. A felkészülés már hónapok óta zajlik, az elmúlt időszak tornáinak eredményeit tekintve pedig nem panaszkodhatnak a hazai ökölvívók. A 2006-os és 2007-es születésű sportolók még ezen a héten is edzőtáboroztak, Tatán történtek meg az utolsó simítások.

„Amit lehetett, megtettünk a felkészülés során, mindenki igyekezett a legjobbját hozni – mondja a juniorválogatott vezetőedzője, Törteli Ferenc. – Szeptemberben a skótok fiataljaival is készülhettünk, ami valamelyest váratlanul ért minket, ám a srácok hamar fel tudták venni a tempót. Örültünk a lehetőségnek, a második, harmadik kesztyűzés közben pedig már egészen kreatív bunyókat láthattunk. A célokról nehéz beszélni, hiszen rengeteg múlik a sorsoláson, illetve olyan apróságokon, hogy ki milyen lábbal kel fel. Nagyon bízom a fiatalokban, és abban, hogy érmekkel fogunk hazatérni; ha jól jön ki a lépés, akkor akár többször is ünnepelhetünk majd.”

Az olaszországi junior Eb-n induló magyar keret:
Fiúk:
Benedek Péter (48 kg)
Kozák Kevin (52 kg)
Nagy Mátyás (54 kg)
Frank Dániel (57 kg)
Budai Szebasztián (66 kg)
Nileborg Krisztián (70 kg)
Dóka Zalán (75 kg)
Lányok:
Nyögéri Sára (52 kg)
Varga Sára (57 kg)
Müncz Kata (63 kg)

A korosztályos kontinensviadalra készülő csapattal nemrégiben az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is forgatott.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.