Ökölvívás: Krekó és Beri is győzelemmel kezdte az ifjúsági Eb-t

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.18. 12:23
Címkék
A budvai ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság második versenynapján négy magyar fiatal volt érdekelt, közülük Krekó Dániel és Beri Kevin is sikerrel vette az első akadályt.

A hazai ökölvívó-szövetségtájékoztatása szerint a budvai ifjúsági Európa-bajnokság második versenynapján Buza Rómeó (67 kg), Krekó Dániel (71 kg), Beri Kevin (86 kg), és Szabados Béla (92 kg) volt érdekelt.Buza Rómeó (67 kg), Krekó Dániel (71 kg), Beri Kevin (86 kg), és Szabados Béla (92 kg) volt érdekelt.

Beri koszovói ellenfélen lépett túl Forrás: Magyar Ökölvívó-szövetség
Beri koszovói ellenfélen lépett túl Forrás: Magyar Ökölvívó-szövetség

Beri koszovói ellenfélen lépett túl  •  Forrás: Magyar Ökölvívó-szövetség

A váltósúlyban Buza Rómeó első magyarként lépett ringbe, és nagy csatát vívott a horvát Leon Buzik ellen. Nem volt könnyű dolga a 17 esztendős magyar fiúnak, és mindkét versenyző közel azonos mennyiségű ütést vitt be. Ebből a bírók a horvátot látták jobbnak, de Rómeó kezét is a magasba emelhették volna. Szabados Béla nem bírt görög ellenfelével szemben, Iszidorosz Kefalinosz nemzetközi bemutatkozását sajnos a magyar nehézsúlyú bánta.

Az esti program sokkal jobban sikerült a magyar csapat számára, mindkét versenyzőnk győztesen hagyta el a ringet. Krekó Dániel nem számíthatott könnyű csatára az olasz Raffaele Piccolo ellen, de már az első menetben is jobbnak bizonyult, amelyet a nagyon erős másodikkal toldott meg. Dániel magabiztosan győzte le olasz ellenfelét. Beri Kevin a kielcei ifjúsági világbajnokságon is szerepelt már, így képes volt a koszovói Taulant Jakupi ellen fordítani egy nagyon erős harmadik menettel, így készülhet a következő körre.

A második napi eredmények az ifjúsági Európa-bajnokságon:
Férfi 67kg, a 16 közé jutásért: Buza Rómeó – Leon Buzik (horvát) 1:3
Férfi 71kg, a 16 közé jutásért: Krekó Dániel – Raffaele Piccolo (olasz) 5:0
Férfi 86kg, a 8 közé jutásért: Beri Kevin – Taulant Jakupi (koszovói) 3:2
Férfi 92kg, a 8 közé jutásért: Szabados Béla – Iszidorosz Kefalinosz (görög) 0:5

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik