UP-info utanpotlassport.hu 2021.10.11 19:00 Frissítve: 2021.10.11 19:05

Ökölvívás: Kiss Levente sérülés miatt kihagyja a belgrádi vb-t

A mindössze 19 esztendős Kiss Leventének sérülés miatt ki kell hagynia a közelgő, belgrádi felnőtt ökölvívó-világbajnokságot, erről nyilatkozott Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Kiss Levente nagyon erős évet tudhat maga mögött, a párizsi olimpiával kapcsolatban a legnagyobb reménységek egyikeként emlegetik. Az idén a rosetói U22-es Eb-n és a kielcei ifjúsági világbajnokságon is bronzérmet nyert, Szerbiában azonban sajnos nem lehet ott.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

 •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

„Leventének sajnos több, hosszabban elhúzódó sérülése van, ezért nem engedem indulni a felnőtt-világbajnokságon. Az U22-es Európa-bajnokságon megsérült a bokája, valamint a könyöke, és a válla is fáj, így az az év hátralévő részét a rehabilitációjára fordítjuk. Egyeztetéseket folytatok az orvosi stábbal, és megoldást fogunk találni arra, hogy Levente jövőre újra teljesen egészségesen állhasson rajthoz a legfontosabb versenyeken. Ennek érdekében a legkiválóbb gyógytornászok, erőnléti edzők tudását és munkáját is igénybe vesszük. Vele kapcsolatban hosszútávon gondolkodunk mindannyian, sokkal nagyobb eredmények elérésére kell törekednünk. Technikailag is nagyon sok munka áll Levente előtt ahhoz, hogy a felnőttek között is a csúcsra érhessen. Nagyon értékes versenyző, így óvnunk kell őt, hogy majd a megfelelő időben legyen a csúcson. Bízom abban, hogy a megfelelő pihenő és rehabilitációt, illetve új típusú szakmai munkát is követően ott lesz majd a párizsi olimpián. Örülök, hogy Levente edzője (Erdei Zsolt – a szerk.) és a klubja is támogatott a döntésemben” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.