Ökölvívás: Kiss Levente sérülés miatt kihagyja a belgrádi vb-t

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 19:00
Címkék
A mindössze 19 esztendős Kiss Leventének sérülés miatt ki kell hagynia a közelgő, belgrádi felnőtt ökölvívó-világbajnokságot, erről nyilatkozott Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Kiss Levente nagyon erős évet tudhat maga mögött, a párizsi olimpiával kapcsolatban a legnagyobb reménységek egyikeként emlegetik. Az idén a rosetói U22-es Eb-n és a kielcei ifjúsági világbajnokságon is bronzérmet nyert, Szerbiában azonban sajnos nem lehet ott.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

 •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség

„Leventének sajnos több, hosszabban elhúzódó sérülése van, ezért nem engedem indulni a felnőtt-világbajnokságon. Az U22-es Európa-bajnokságon megsérült a bokája, valamint a könyöke, és a válla is fáj, így az az év hátralévő részét a rehabilitációjára fordítjuk. Egyeztetéseket folytatok az orvosi stábbal, és megoldást fogunk találni arra, hogy Levente jövőre újra teljesen egészségesen állhasson rajthoz a legfontosabb versenyeken. Ennek érdekében a legkiválóbb gyógytornászok, erőnléti edzők tudását és munkáját is igénybe vesszük. Vele kapcsolatban hosszútávon gondolkodunk mindannyian, sokkal nagyobb eredmények elérésére kell törekednünk. Technikailag is nagyon sok munka áll Levente előtt ahhoz, hogy a felnőttek között is a csúcsra érhessen. Nagyon értékes versenyző, így óvnunk kell őt, hogy majd a megfelelő időben legyen a csúcson. Bízom abban, hogy a megfelelő pihenő és rehabilitációt, illetve új típusú szakmai munkát is követően ott lesz majd a párizsi olimpián. Örülök, hogy Levente edzője (Erdei Zsolt – a szerk.) és a klubja is támogatott a döntésemben” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány.

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik