Ökölvívás: huszonegy magyar arany a Bornemissza-emlékversenyen

Vágólapra másolva!
2023.06.10. 14:18
Címkék
Június 6-9. között rendezték meg Egerben a 72. Bornemissza-emlékversenyt, amely nemzetközi ökölvívókat is felvonultató mezőnyében 21 aranyérmet szereztek a magyar fiatalok.

Immár 72. alkalommal rendezték meg Egerben Európa egyik legrégebbi junior és ifjúsági ökölvívó-viadalát, a Bornemissza-emlékversenyt, amelyen ismét nemzetközi mezőnyben mérethették meg magukat a hazai fiatalok.

A szakemberek elmondása szerint a juniorok mezőnye volt idén az erősebb, ami érthető is, hiszen a 15-16 évesek hamarosan Európa-bajnokságon szerepelhetnek, az év végén pedig világbajnokságon – nekik remek állomás volt a péntek este véget érő egri viadal a felkészülési programban. Velük ellentétben az ifjúságiak legfontosabb idei eseménye már véget ért, a remek eredményeket hozó Eb magyar érmesei közül pedig többen a Kemény Ferenc Sportcsarnokban is dobogóra állhattak, sőt aranyérmet szereztek.

A juniorok között Talpas Roxána (48 kg), Varga Sára (57 kg) és Kapcsos Vivien (70 kg) állt fel a dobogó felső fokára, a fiúknál pedig Benedek Péter (50 kg), Horváth Szabolcs (60 kg) és Váradi Sándor (75 kg) diadalmaskodott.

„Rengeteget készültem erre a versenyre, napi kettőt edzettem, és úgy érkeztem, hogy a győzelem a cél. Fárasztó volt ez a néhány nap, ám a csapatunk (a csepeli Halker-Király Team – A szerk.) végig nagyon összetartó volt, szurkoltunk egymásnak, ami sokat segített. A döntőben próbáltam én irányítani; az első menet sem sikerült,rosszul, de a folytatásban már egyértelműen jobbnak éreztem magamat; hálás vagyok mindenkinek, aki segített – nyilatkozta az éremátadás után az Utánpótlássportnak Horváth.

Horváth Szabolcs a dobogó tetjén (Fotó: Chryztoph, MÖSZ)

A 17-18 évesek mezőnyében, vagyis az ifik között szerepeltek eredményesebben a házigazda csapat tagjai: aranyérmet nyert Enyingi Sára (48 kg), Horváth Kármen (50 kg), Horváth Laura (52 kg), Csorba Csenge (54 kg), Hippeller Panna (57 kg), Müncz Kata (63 kg), Acsai Vivien (66 kg), Komjáthi Nóra (81 kg) és az ifi Eb egyetlen magyar győztese, Szira Zsófia (81+ kg) is, rajtuk kívül Zsigó Csaba (48 kg), Kozák Kevin (54 kg), Oláh Levente (60 kg), Antal László (71 kg), Kiss Milán (86 kg) és Kovács Bence (92+ kg) is első lett.

A magyar fiatalok tehát lemásolták a tavalyi eredményt, ismét huszonegy aranyérmet gyűjtöttek.

„Az ifi Eb-n megszerzett harmadik hely óriási lendületet adott, ugyanis a kinti bronzmeccset szerintem én is megnyerhettem volna; nem akartam, hogy ez mégegyszer megtörténjen, így minél jobban, minél akaratosabban akartam bokszolni – mondja a döntőben korosztályos Európa-bajnok azerit legyőző Oláh. – Jó pár kilót kellett fogyasztanom a verseny előtt, az sosem könnyű, ám jól sikerült ez a pár nap. Rozsdásan kezdtem, de megoldottam a feladatot. Remek formában érzem magamat, üzenem a szurkolóknak, hogy sosem adom fel!”

(Kiemelt képünkön: Oláh Levente (a kupával) parázs döntőt nyert meg Fotó: Chryztoph, MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik