N. D. utanpotlassport.hu 2023.06.10 14:18 Frissítve: 2023.06.10 15:16

Ökölvívás: huszonegy magyar arany a Bornemissza-emlékversenyen

Június 6-9. között rendezték meg Egerben a 72. Bornemissza-emlékversenyt, amely nemzetközi ökölvívókat is felvonultató mezőnyében 21 aranyérmet szereztek a magyar fiatalok.

Immár 72. alkalommal rendezték meg Egerben Európa egyik legrégebbi junior és ifjúsági ökölvívó-viadalát, a Bornemissza-emlékversenyt, amelyen ismét nemzetközi mezőnyben mérethették meg magukat a hazai fiatalok.

A szakemberek elmondása szerint a juniorok mezőnye volt idén az erősebb, ami érthető is, hiszen a 15-16 évesek hamarosan Európa-bajnokságon szerepelhetnek, az év végén pedig világbajnokságon – nekik remek állomás volt a péntek este véget érő egri viadal a felkészülési programban. Velük ellentétben az ifjúságiak legfontosabb idei eseménye már véget ért, a remek eredményeket hozó Eb magyar érmesei közül pedig többen a Kemény Ferenc Sportcsarnokban is dobogóra állhattak, sőt aranyérmet szereztek.

A juniorok között Talpas Roxána (48 kg), Varga Sára (57 kg) és Kapcsos Vivien (70 kg) állt fel a dobogó felső fokára, a fiúknál pedig Benedek Péter (50 kg), Horváth Szabolcs (60 kg) és Váradi Sándor (75 kg) diadalmaskodott.

„Rengeteget készültem erre a versenyre, napi kettőt edzettem, és úgy érkeztem, hogy a győzelem a cél. Fárasztó volt ez a néhány nap, ám a csapatunk (a csepeli Halker-Király Team – A szerk.) végig nagyon összetartó volt, szurkoltunk egymásnak, ami sokat segített. A döntőben próbáltam én irányítani; az első menet sem sikerült,rosszul, de a folytatásban már egyértelműen jobbnak éreztem magamat; hálás vagyok mindenkinek, aki segített – nyilatkozta az éremátadás után az Utánpótlássportnak Horváth.

Horváth Szabolcs a dobogó tetjén (Fotó: Chryztoph, MÖSZ)

A 17-18 évesek mezőnyében, vagyis az ifik között szerepeltek eredményesebben a házigazda csapat tagjai: aranyérmet nyert Enyingi Sára (48 kg), Horváth Kármen (50 kg), Horváth Laura (52 kg), Csorba Csenge (54 kg), Hippeller Panna (57 kg), Müncz Kata (63 kg), Acsai Vivien (66 kg), Komjáthi Nóra (81 kg) és az ifi Eb egyetlen magyar győztese, Szira Zsófia (81+ kg) is, rajtuk kívül Zsigó Csaba (48 kg), Kozák Kevin (54 kg), Oláh Levente (60 kg), Antal László (71 kg), Kiss Milán (86 kg) és Kovács Bence (92+ kg) is első lett.

A magyar fiatalok tehát lemásolták a tavalyi eredményt, ismét huszonegy aranyérmet gyűjtöttek.

„Az ifi Eb-n megszerzett harmadik hely óriási lendületet adott, ugyanis a kinti bronzmeccset szerintem én is megnyerhettem volna; nem akartam, hogy ez mégegyszer megtörténjen, így minél jobban, minél akaratosabban akartam bokszolni – mondja a döntőben korosztályos Európa-bajnok azerit legyőző Oláh. – Jó pár kilót kellett fogyasztanom a verseny előtt, az sosem könnyű, ám jól sikerült ez a pár nap. Rozsdásan kezdtem, de megoldottam a feladatot. Remek formában érzem magamat, üzenem a szurkolóknak, hogy sosem adom fel!”

(Kiemelt képünkön: Oláh Levente (a kupával) parázs döntőt nyert meg Fotó: Chryztoph, MÖSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.