B. Z. utanpotlassport.hu 2021.11.25 16:05 Frissítve: 2021.11.25 16:13

Ökölvívás: „Ez nem arról szól, hogy két gyerek agyonveri egymást”

Az MTK Budapest ökölvívó-szakosztályának vezetőedzője, a számos kiváló bokszolót nevelő Drexler Géza a mostani kezdőket is a legjobbak közé terelgetné.

Töretlen lelkesedéssel magyarázza és mutatja be a különböző mozdulatokat az egyik tanítványának, miközben a szeme sarkából az összes jelenlévő fiatal rezdüléseit felügyeli. Figyelmet és fegyelmet követel. Utóbbit akkor is, ha éppen egy-egy humorosan megfogalmazott (de nagyon is komolyan gondolt) észrevétele után nehéz nem elmosolyodni az MTK Budapest XIX. kerületi Török Gyula Ökölvívótermében.

„Ez nem arról szól, hogy két gyerek agyonveri egymást” – Drexler Géza Forrás: mtk.hu

„Ez nem arról szól, hogy két gyerek agyonveri egymást” – Drexler Géza  •  Forrás: mtk.hu

„Majd egész este nevetünk, miután elvégeztük a munkát!” – inti csendre a kuncogókat.

Ha valaki tudja, hogyan kell bánni a bokszolónak készülő, sok esetben csapzott hátterű tinédzserekkel, az Drexler Géza. Az MTK szakosztályának vezetőedzői feladatait ellátó szakember keze közül számos kiváló öklöző került ki az elmúlt évek során. Ha csak a korosztályos sikereket nézzük, a teljesség igénye nélkül említhetjük meg Káté Gyula junior-világbajnoki trófeáját, Báki Alex junior, Lakatos Péter kadét, Barbosu Tiberiusz serdülő Európa-bajnoki címét vagy éppen Harcsa Zoltán ifi Eb-ezüstjét.

A 63 éves edző a felsorolt kitűnőségekkel már végigjárta azt az utat, amelyet néhány hónapja kezdett meg a kék-fehér klub kezdő csoportjával. A mester ezúttal abba engedett betekintést, hogyan indul el a munka az újoncokkal.

„Iskolákba és egyéb helyekre járunk bemutatót tartani, hogy népszerűsítsük a sportágat – kezdi Drexler Géza. – A legfontosabb, hogy miután becsaltuk a gyerekeket, meg is tartsuk őket. Nálunk az vált be, hogy a szülőkkel olyan kapcsolatot igyekszünk kialakítani, amely alapján nekik is bemutatjuk, hogy mit csinálunk, mik a céljaink, és mit tudunk nyújtani. Látni kell, ez nem arról szól, hogy két gyerek agyonveri egymást. A fiatalokkal előbb megismertetjük a sportág szépségeit, majd az idegrendszer fejlesztésén lesz a hangsúly. A fegyelmezettséget és a motiváltságot sem hozzák magukkal a gyerekek, itt tanulják meg, ahogyan a szép mozgást is. Az ő érdekük is, hogy ne az utcán tengődjenek, hanem itt készüljenek fel a versenysportra.”

Drexler Géza szavait isszák a fiatalok a teremben

Drexler Géza szavait isszák a fiatalok a teremben

Drexler Géza kiemeli, az MTK remek feltételeket kínál a sikeres munkához. Az edzések és a versenyeztetés költségeit is állja a klub, így az eredményesség már csak a felkészülésen múlik – bár nem az érmek számának növelése az elsődleges a vezetőedző ars poeticája szerint.

„Közhelynek hangzik, de mi valóban embereket akarunk nevelni. Olyan magyar állampolgárokat, akik imádják a hazájukat, a családjukat és az egyesületüket. A szakosztály következő célja, hogy földuzzassza a létszámot. Például, ha negyven főből megmarad húsz gyerek, azzal már tudok mit kezdeni. A minőségi munkát azonban csak maximum tízfős csoportokban lehet végezni. Engem mindig van, ami motivál és hajt előre. Ha nagyon sokat melózunk, akkor újra odaérhetünk Európa vagy a világ a tetejére. A mostani kezdők között is akad egy-két fiatal, aki még rettenetesen rosszcsont, de én már látok bennük valamit...”

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.