Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2023.02.05 16:55 Frissítve: 2023.02.05 20:45

Ökölvívás: a hazai utánpótlás is részt vesz a Bocskai-emlékversenyen

Február 7-11. között rendezi meg a hazai szövetség Debrecenben a felnőtt ökölvívók Bocsai István-emlékversenyét, amelyen olimpiai és világbajnok sportolók mellett a magyar utánpótlás is képviselteti magát.

Hatvanhetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a felnőttek Bocskai István nemzetközi emlékversenyét, aminek a korábbi alkalmakhoz hasonlóan Debrecen ad otthont. A hajdúsági viadal tavaly óta része a nemzetközi szövetség (IBA) pénzdíjas ranglista-versenysorozatának, a World Boxing Tournak, ennek megfelelően idén is klasszis sportolók lépnek a ringbe február 7. és 11. között.

Huszonhat országból több mint háromszáz bokszoló méri össze erejét a kontinens egyik legrangosabb sportági eseményén, a mezőnyben pedig olimpiai, világ- és Európa-bajnok indulókat találunk majd.

A versenyen a magyar ökölvívó utánpótlás is szerephez jut majd, amelynek több tagja az elmúlt hetekben Tatán edzőtáborozott a felnőttválogatottal. A felkészülésről és az esélyekről Bertók Róbert szövetségi kapitányt kérdeztük.

„Három héten át készültünk az olimpiai központban, szerencsére remekül megszervezett tábort hagytunk a napokban magunk mögött, amelyben a magyar sportolók mellett francia, svájci, norvég és litván ökölvívókkal kesztyűzhettünk – kezdi a szakember. – Ami külön öröm, hogy ezeken az edzéseken a fiataljaink is részt vehettek, ami nem csak az U22-es, hanem a több ifjúsági versenyzőt is takar. Utóbbiak közül Oláh Levente, Gémes Levente, Nileborg Krisztián és Zsigó Csabi is megkapta a lehetőséget, ez rengeteg motivációt adhatott nekik a jövőre nézve. Az U22-esek közül például a decemberben felnőtt ob-t nyerő Buza Rafael is csatlakozott, mellette Petrimán Milán is ott volt, míg a női szakágot képviselve Hámori Luca is velünk dolgozott. A legidősebb utánpótlás-korosztályból többen is beneveztek a Bocskai-emlékversenyre, ami a legtapasztaltabb bokszolóknak is óriási kihívás, ráadásul a nevezettek száma sem volt még ennyire magas korábban. Kíváncsi leszek, hogy az ifjúságiból kiöregedett ökölvívók hogyan teljesítenek majd, Rafi és Milán is okozhat meglepetést, míg az U22-es lányok közül Szeleczki Lilla, Mezei Petra és Hámori Luca is kesztyűt húz majd. Sipos Hajni viszont továbbra is sérülésből lábadozik, hozzá hasonlóan még Kiss Levente visszatérésére is várnunk kell – remélem minél kevesebbet. Amit kijelenthetek:

az elmúlt egy-két évtized legerősebb válogatottja van kinövőben a rendkívül tehetséges utánpótlásunknak köszönhetően.”

Ám nem csak magyar fiatalokat figyelhetünk majd a debreceni ringben, hiszen a világ egyik legjobb ökölvívó nemzetének, Üzbegisztánnak a csapatában is számos 18-19 éves sportoló kapott helyet.

(A kiemelt kép forrása: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.