Ökölvívás: a 21 éves Hámori Luca az aranyért utazik a felnőtt ob-ra

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.05. 20:40
Címkék
A márciusi U22-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző Hámori Luca motiváltan várja a miskolci országos bajnokságot, amelyen a korábbiakhoz hasonlóan az első helyet célozza meg.

December 7-10. között Miskolcon rendezik a felnőtt ökölvívó országos bajnokságot, amelyen több utánpótláskorú versenyző is elindul. A márciusban U22-es Eb-ezüstöt nyerő Hámori Luca címvédőként érkezik az eseményre, amelyen a célja egyértelmű: újabb ob-aranyat szerezni. A fiatal a felnőtt-vb-n is megmutatta a tudását idén, a „nagyok” Eb-jén viszont sérülés miatt nem indult el.Hámori Luca címvédőként érkezik az eseményre, amelyen a célja egyértelmű: újabb ob-aranyat szerezni. A fiatal a felnőtt-vb-n is megmutatta a tudását idén, a „nagyok” Eb-jén viszont sérülés miatt nem indult el.

„Az elmúlt évekhez hasonlóan próbáltam a lehető legjobbat kihozni az ob előtti felkészülésemből – idézi a 21 éves versenyzőt a hazai szövetség. – Sajnos az idei évben sem kerültek el a sérülések, hiszen pár hónappal ezelőtt eltört a hüvelykujjam. Mindent megtettünk a gyógyulás érdekében, de sokáig csak egy kézzel tudtam készülni. Ahogy meggyógyult az ujjam, részt vettem nemzetközi tornákon, és sparringoltam külföldi versenyzőkkel. Tökéletes állapotban érzem magam, újult erővel várom a küzdelmeket. A tizedik magyar bajnoki címemet szeretném begyűjteni Miskolcon, a negyediket a felnőttek között. A következő esztendőre rengeteg tervem van, több nagy nemzetközi megméretés vár rám.

Jövőre indulhatok utolsó alkalommal az U22-es Európa-bajnokságon, ahonnan már hoztam bronzot és ezüstöt is, így 2023-ban mindenképpen aranyéremmel a nyakamban szeretnék távozni.”

(A kiemelt képen: Hámori Luca / Forrás: MÖSZ)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik