UP-info utanpotlassport.hu 2021.12.04 16:49 Frissítve: 2021.12.04 16:55

Női kosár: spanyol felkészülési tornán játszanak az U16-osok

A Mészárosné Kovács Andrea vezette U16-os leány kosárlabda-válogatott vasárnaptól keddig a spanyolok vendégeként három felkészülési mérkőzést játszik Toledóban. A németek távolmaradása után a hazaiak lesznek az ellenfelek mindhárom találkozón.

December 5. és 7. között a spanyolországi Toledóban szerepel az U16-os magyar leány kosárlabda-válogatott. A mieink kétszer találkoznak a házigazdák U16-os és egy alkalommal az U15-ös csapatával.

A wbasket.hu tájékoztatása szerint a torna előtt csütörtökön találkozott a magyar válogatott. Pénteken két edzés szerepelt a programban és szombat hajnalban utazott el a nemzeti csapatunk a helyszínre. A világjárvány előtti években rendszeresen szerepeltek decemberi tornák a programban. Több alkalommal kettő is, a Balkán-kupa, illetve az Olimpiai Reménységek Versenye. Fontos szerepet tölt be a fiatalok életében egy-egy ilyen erőpróba, hiszen sok játékosnak ezek jelentik az első olyan nemzetközi tapasztalatot, amikor hosszú utazás után idegen környezetben kell pályára lépni, megmutatni a tudásukat.

Az U16-os leányválogatott szövetségi edzője, Mészárosné Kovács Andrea Forrás: FIBA.Basketball

Az U16-os leányválogatott Mészárosné Kovács Andrea irányításával Spanyolországban szerepel felkészülési tornán  •  Forrás: FIBA.Basketball

„Elsősorban ez is a cél”  – erősítette meg a wbasket.hu-nak Mészárosné Kovács Andrea az U16-os leányválogatott szövetségi edzője a tornával kapcsolatban. – Fontosnak tartjuk, hogy ameddig van lehetőségünk utazni, addig próbáljunk meg nemzetközi mérkőzést játszani teljesen más körülmények között, mint a megszokott. Jelen esetben pedig azt is mondhatjuk, hogy nagyon sok hozadékot jelenthet a spanyol válogatottal megmérkőzni” – tette hozzá a szakvezető.

Az utolsó pillanatban megváltozott a torna mezőnye, miután Németország lemondta a részvételt.

„A napokban vált hivatalossá a döntés, így a spanyol U16-os válogatottal játszunk kétszer és egy alkalommal a házigazdák U15-ös csapatával. Megkérdezték a szervezők, hogy így is vállaljuk-e. Mi azért utazunk, hogy játsszunk, ugyanis nagy szükség van a nemzetközi mérkőzésekre. Jelen helyzetben azt sem tudhatjuk, hogy akár csak egy hónap múlva milyen lesz a helyzet. Örülünk a lehetőségnek, így bár következmények nélkül lemondhattuk volna a tornát, de ahogy mondtam: fontosnak tartjuk, hogy korosztályos legjobbjaink erős ellenfelek elleni mérkőzéseken mutassák meg tudásukat” – fogalmazott az U16-osok szakvezetője.

Legutóbb október végén találkozott a csapat, ezt követően szűkítette a keretet a szakmai stáb 12 főre. A péntek délelőtti edzésen azonban Halmágyi Kitti megsérült.

„Reméljük, hogy nem komoly, de nem tudott velünk tartani. Spanyolországba tizenegy játékossal utaztunk.”

A magyar válogatott vasárnap és hétfőn 18 óra 15 perctől mérkőzik a spanyolok U16-os csapatával, majd kedden az U15-ös együttessel.

Az U16-os leányválogatott utazó kerete:
Drahos Leila (Szegedi KE), Fárbás Eliza (DVTK), Gábor Lili (Csata DSE), Igaz Eszter (Vasas Akadémia), Janzsó Alíz (Darazsak Sportakadémia), Kókai Patrícia (Darazsak Sportakadémia), Rátkai Eszter (NKA Pécs), Szakolczi Diána (NKA-Pécs), Toman Dóra (Csata DSE), Toman Réka (Csata DSE) és Tózer Nemes Boglárka (Kecskeméti KA).

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.