K. B. utanpotlassport.hu 2021.01.09 19:20 Frissítve: 2021.01.09 19:26

Női kosár: a DVTK-s Tóth Franka kitörne a hullámvölgyből

„A legutóbbi meccseim nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettem volna, de próbálok a lehető legtöbbet tanulni és fejlődni. Nagyon fontos, hogy stabilizáljam a teljesítményemet és jól lássam el azokat a részfeladatokat a pályán, amelyeket rám bíznak” − mondja Tóth Franka, az Aluinvent DVTK női NB I/A-ban szereplő kosárlabdacsapatának játékosa.

Legutóbb júniusban beszélgettünk az akkor még az újonnan az Aluinvent DVTK felnőtt női első osztályú bajnokságban szereplő csapatába igazolt kosarasával, Tóth Frankával. A 19 éves ígéret akkor úgy fogalmazott, rengeteget szeretne fejlődni, és színesítené a játékát. Azóta az együttes összes meccsén, tizenhétszer szerepelt az NB I/A-ban. Ezeken az összecsapásokon 10.6 percet, 3.4 pontot, 1.7 lepattanót és 0.4 gólpasszt átlagolt. Franka teljesítménye hullámzó: két kiugróan jónak nevezhető párharca volt, mindkétszer a ZTE ellen, amellyel szemben 21 és 10 pontot jegyzett. E két mérkőzésen kívül viszont minden alkalommal öt pont alatt maradt.

Tóth Franka a ZTE NKK ellen 21 pontig jutott Forrás: hunbasket

Tóth Franka a ZTE NKK ellen 21 pontig jutott  •  Forrás: hunbasket

„A DVTK előtt a Vasas és a BEAC élvonalban szereplő együttesében kóstolhattam bele a felnőtt első osztály légkörébe, de általában mindkét csapat a tabella második felében helyezkedik el. Egyértelműen szintet léptem azzal, hogy Miskolcra szerződtem, teljesen más minden: elképesztően komoly a munka és kiemelkedően jó játékosok mellett kell helytállnom. Tavasszal befejeztem a gimnáziumot, immár egyetemre járok, és ez is nagy változás az életemben. Ezekhez nagyon nehéz volt hozzászokni, és a teljesítményemen is látszott. A csapattársaim és a stáb is rengeteget segített, hogy könnyebben hozzászokjak az újdonságokhoz, és úgy érzem, jól haladok. A legutóbbi meccseim nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettem volna, de próbálok a lehető legtöbbet tanulni és fejlődni. Nagyon fontos, hogy stabilizáljam a teljesítményemet és jól lássam el azokat a részfeladatokat a pályán, amelyeket rám bíznak. Szeretnék kitörni a hullámvölgyből” − magyarázza Tóth Franka.

A diósgyőriek egyébként 11 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella negyedik helyén tanyáznak.

„Jó irányba haladunk, de a munkának közel sincs vége. Vasárnap a TFSE-MTK Budapest ellen játsszunk, és mindenképpen nyerni akarunk, ezzel biztosítva a helyünket. A szezon elején volt néhány olyan mérkőzés, amely akár jobban is sikerülhetett volna, de az elmúlt időszakban mutatott játékunk bizakodásra ad oko. A bajnokság egyébként kiélezett, kevés különbség van a középmezőnyben szereplő csapatok között; sok esetben csupán hajszálon múlik a győzelem. Oda kell figyelnünk, szerintem akár az éremért is küzdhetünk, ha minden alkalommal száz százalékot adunk ki magunkból.”

Az U16-os Európa-bajnoki ezüst- és U18-as Eb-bronzérmes sportoló 2020-ban nem szerepelhetett a Sopronba tervezett U20-as kontinenstornán, hiszen a nemzetközi szövetség a koronavírus-járvány miatt − a többi nemzetközi eseményhez hasonlóan −törölte azt.

„Az idén nyáron szintén Sopron adhat otthont az eseménynek, és remélem, ezúttal a pandémia sem szab gátat neki. Az összetartásokat egyelőre nehezíti a járványhelyzet, de nem aggódom, hiszen remek csapat a miénk. Izgatottan várom a fejleményeket, nagyon szeretnénk megszerezni Magyarország első női Európa-bajnoki címét!”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.