Női kosár: a DVTK-s Tóth Franka kitörne a hullámvölgyből

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.09. 19:20
Címkék
„A legutóbbi meccseim nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettem volna, de próbálok a lehető legtöbbet tanulni és fejlődni. Nagyon fontos, hogy stabilizáljam a teljesítményemet és jól lássam el azokat a részfeladatokat a pályán, amelyeket rám bíznak” − mondja Tóth Franka, az Aluinvent DVTK női NB I/A-ban szereplő kosárlabdacsapatának játékosa.

Legutóbb júniusban beszélgettünk az akkor még az újonnan az Aluinvent DVTK felnőtt női első osztályú bajnokságban szereplő csapatába igazolt kosarasával, Tóth Frankával. A 19 éves ígéret akkor úgy fogalmazott, rengeteget szeretne fejlődni, és színesítené a játékát. Azóta az együttes összes meccsén, tizenhétszer szerepelt az NB I/A-ban. Ezeken az összecsapásokon 10.6 percet, 3.4 pontot, 1.7 lepattanót és 0.4 gólpasszt átlagolt. Franka teljesítménye hullámzó: két kiugróan jónak nevezhető párharca volt, mindkétszer a ZTE ellen, amellyel szemben 21 és 10 pontot jegyzett. E két mérkőzésen kívül viszont minden alkalommal öt pont alatt maradt.Legutóbb júniusban beszélgettünk az akkor még az újonnan az Aluinvent DVTK felnőtt női első osztályú bajnokságban szereplő csapatába igazolt kosarasával, Tóth Frankával. A 19 éves ígéret akkor úgy fogalmazott, rengeteget szeretne fejlődni, és színesítené a játékát. Azóta az együttes összes meccsén, tizenhétszer szerepelt az NB I/A-ban. Ezeken az összecsapásokon 10.6 percet, 3.4 pontot, 1.7 lepattanót és 0.4 gólpasszt átlagolt. Franka teljesítménye hullámzó: két kiugróan jónak nevezhető párharca volt, mindkétszer a ZTE ellen, amellyel szemben 21 és 10 pontot jegyzett. E két mérkőzésen kívül viszont minden alkalommal öt pont alatt maradt.

Tóth Franka a ZTE NKK ellen 21 pontig jutott Forrás: hunbasket
Tóth Franka a ZTE NKK ellen 21 pontig jutott Forrás: hunbasket

Tóth Franka a ZTE NKK ellen 21 pontig jutott  •  Forrás: hunbasket

„A DVTK előtt a Vasas és a BEAC élvonalban szereplő együttesében kóstolhattam bele a felnőtt első osztály légkörébe, de általában mindkét csapat a tabella második felében helyezkedik el. Egyértelműen szintet léptem azzal, hogy Miskolcra szerződtem, teljesen más minden: elképesztően komoly a munka és kiemelkedően jó játékosok mellett kell helytállnom. Tavasszal befejeztem a gimnáziumot, immár egyetemre járok, és ez is nagy változás az életemben. Ezekhez nagyon nehéz volt hozzászokni, és a teljesítményemen is látszott. A csapattársaim és a stáb is rengeteget segített, hogy könnyebben hozzászokjak az újdonságokhoz, és úgy érzem, jól haladok. A legutóbbi meccseim nem úgy alakultak, ahogyan azt szerettem volna, de próbálok a lehető legtöbbet tanulni és fejlődni. Nagyon fontos, hogy stabilizáljam a teljesítményemet és jól lássam el azokat a részfeladatokat a pályán, amelyeket rám bíznak. Szeretnék kitörni a hullámvölgyből”− magyarázza Tóth Franka.

A diósgyőriek egyébként 11 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella negyedik helyén tanyáznak.

„Jó irányba haladunk, de a munkának közel sincs vége. Vasárnap a TFSE-MTK Budapest ellen játsszunk, és mindenképpen nyerni akarunk, ezzel biztosítva a helyünket. A szezon elején volt néhány olyan mérkőzés, amely akár jobban is sikerülhetett volna, de az elmúlt időszakban mutatott játékunk bizakodásra ad oko. A bajnokság egyébként kiélezett, kevés különbség van a középmezőnyben szereplő csapatok között; sok esetben csupán hajszálon múlik a győzelem. Oda kell figyelnünk, szerintem akár az éremért is küzdhetünk, ha minden alkalommal száz százalékot adunk ki magunkból.”

Az U16-os Európa-bajnoki ezüst- és U18-as Eb-bronzérmes sportoló 2020-ban nem szerepelhetett a Sopronba tervezett U20-as kontinenstornán, hiszen a nemzetközi szövetség a koronavírus-járvány miatt −a többi nemzetközi eseményhez hasonlóan−törölte azt.

„Az idén nyáron szintén Sopron adhat otthont az eseménynek, és remélem, ezúttal a pandémia sem szab gátat neki. Az összetartásokat egyelőre nehezíti a járványhelyzet, de nem aggódom, hiszen remek csapat a miénk. Izgatottan várom a fejleményeket, nagyon szeretnénk megszerezni Magyarország első női Európa-bajnoki címét!”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik