Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.11.17 14:21 Frissítve: 2020.11.17 14:22

Női kézi: Tóth Nikolett azt reméli, túl vannak a nehezén

Góllal vette ki a részét a német Bietigheim idegenbeli legyőzéséből az FTC-Rail Cargo Hungaria 19 éves irányítója, Tóth Nikolett, aki bízik a csapatban és abban is, hogy nyugalmasabb lesz a szezon második fele, mint az első volt.

November hetedikén csúnya hazai BL-vereségbe szaladt bele a Ferencváros női kézilabdacsapata, a német Bietigheim tizenegy góllal nyert Érden. A visszavágásra szerencsére nem kellett sokat várni: egy héttel később idegenben 29–25-ös sikerrel vágott vissza Elek Gábor csapata, és ezzel az ötödik helyen áll Bajnokok ligája-csoportjában.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy visszavágjunk a németeknek – kezdte honlapunknak az FTC 19 éves junior Európa-bajnok irányítója, Tóth Nikolett, aki az első idei BL-gólját is megszerezte a Bietigheim otthonában. – Úgy gondolom, az első félidőben nagyon jó kézilabdáztunk, a második viszont nem volt az igazi, azzal kapcsolatban maradt bennünk hiányérzet, továbbra is van min javítanunk. Természetesen fontos volt a gólom is, jót tett a lelkemnek, de mint mindig, a csapat célja és a két pont megszerzése volt az első.”

Tóth Nikolett azt reméli, hogy már túl van a sérüléseken, betegségeken Forrás: FTC

Tóth Nikolett dolgozik rajta, hogy újra csúcsformába kerüljön  •  Forrás: FTC

Tóth a nyáron súlyos térdsérülés után tért vissza a pályára, majd az ősszel a járvány miatt is kihagyásra kényszerült, vagyis nehéz időszak áll mögötte.

„A sérülés után sem volt egyszerű a visszatérés, de pont szeptember végére éreztem azt, hogy jó formában vagyok, és akkor jött a csapaton átfutó vírusfertőzés… Nagyon nehéz ez az időszak, eléggé megvisel, pillanatnyilag nem is érzem magamat topformában. Dolgozom rajta, de nem könnyű.”

Ebben az időszakban a tervezés sem könnyű, szinte lehetetlen. A viszontagságos hónapok ellenére azonban nem áll rosszul az FTC: az NB I-ben továbbra is százszázalékos, míg a Bajnokok Ligájában is „lőtávolban” van.

„Az akaratunkkal semmi baj nincsen, az visz minket folyamatosan előre, és fizikailag egyre jobb állapotban van a csapat. Remélem, a legutóbbi érdi meccshez több hasonló baki nem csúszik már be, és azt is, hogy minél több meccset le tudunk játszani. Sajnos minden bizonytalan, lenne még márciusban egy utolsó junior-világbajnokságunk, de kár annyira előre nézni, jó, ha a következő feladatot meg tudjuk oldani.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.