B. V. utanpotlassport.hu 2022.05.19 17:09 Frissítve: 2022.05.19 17:12

Női kézi: teljes a jövő hétvégi utánpótlás-bajnoki döntő mezőnye

Bár az utolsó mérkőzések még hátra vannak, már biztossá vált, mely négy-négy együttes vesz részt az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-bajnokság évad végi Final Fourjában.

A héten a huszonhatodik forduló mérkőzéseit is lejátsszák a csapatok a leány kézilabda-bajnokság alapszakaszában, így a jövő hétvégén már csak a négyes döntő lesz hátra, amelynek ezúttal a nemrégiben épült szigetszentmiklósi SZKSK Csarnok ad otthont.

A szigetszentmiklósi SZKSK Csarnokban tartják a leány négyes döntőket Forrás: SZKSK

A szigetszentmiklósi SZKSK Csarnokban tartják a leány négyes döntőket  •  Forrás: SZKSK

Az alapszakaszban az FTC együttesei szerepeltek a legkiemelkedőbben: a zöld-fehérek az ifjúsági és a serdülőligát figyelembe véve ötvenből ötven találkozót nyertek, és ha nem rontanak az utolsó körben, meglesz a hibátlan alapszakaszmérleg is.

Az viszont már biztos, hogy a ferencvárosiak mindkét korosztályban a Keleti csoport első helyezettjeként jutottak be a négyes döntőbe, ami azt jelenti, hogy a nyugati másodikkal kezdenek majd, az ifik a Szombathellyel, a serdülők pedig az Érddel.

A Nyugati csoportot mindkét évjáratban a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia nyerte, amely a négyes döntők rendszeres résztvevőjével a DVSC-vel találkozik mindkét fronton. Nagy hiányzó lesz viszont a Győr, amely nélkül régen rendeztek legutóbb Final Fourt.

A mindent eldöntő tornát a jövő hétvégén tartják tehát Szigetszentmiklóson, szombaton az elődöntőket, vasárnap pedig a helyosztókat rendezik.

Az elődöntő párosítása az ifjúsági leánybajnokság négyes döntőjében:
FTC–Szombathely
NEKA–DVSC
Az elődöntő párosítása az ifjúsági leánybajnokság négyes döntőjében:
FTC–Érd
NEKA–DVSC

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.