Női kézi: az első wax nélküli vb-re készül az ifjúsági válogatott

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.29. 12:05
Címkék
Óriási kihívás vár a leány ifjúsági kézilabda-válogatottra az észak-macedóniai korosztályos vb-n: a sportág történetének első vax nélküli tornáján szerepel az Európa-bajnoki címvédő együttes, ráadásul a legkeményebb csoportban. Ennek ellenére természetesen Bohus Bea szövetségi edző szerint is az első hely az együttes célja.

Olyan kézilabda-világbajnokság, amilyet szombattól Szkopjéban rendeznek, még biztosan nem volt. Nem csak az U18-as, másik sem. A sportág történetében először új típusú, wax nélkül használatos tornával bonyolítják le a tornát, amely valamennyi szereplőtől nagyfokú alkalmazkodóképességet követel meg.

Nehéz kiszámítani, hogy milyen hatással lesz mindezt az erőviszonyokra, elképzelések azonban már vannak ezzel kapcsolatban is.

Egy éve Podgoricában Eb-aranyérmet nyert a leány ifjúsági válogatott Forrás: EHF
Egy éve Podgoricában Eb-aranyérmet nyert a leány ifjúsági válogatott Forrás: EHF

Egy éve Podgoricában Eb-aranyérmet nyert a leány ifjúsági válogatott  •  Forrás: EHF

„Az ügyes csapatoknak ez nehézséget okoz, egy csomó technikai elemet nem tudnak végrehajtani velenyilatkozta az MKSZ közösségi oldalának Bohus Beáta szövetségi edző.A kevésbé ügyeseknek nem lesz hátrány, mert még egyébként sincsenek azon a szinten.”

A harminckét csapatos tornán négyes csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A magyarok kvartettje nem egyszerű, mondhatnánk, hogy a legnehezebb, hiszen a szerényebb játékerőt képviselő argentinok mellett a franciák és a spanyolok szerepelnek benne. Persze, féljenek inkább a riválisok, hiszen egy évvel ezelőtt a mieink veretlenül lettek U17-es Európa-bajnokok Podgoricában.

„Aki ismer, tudja, hogy számomra mindig az első hely a cél, mert akkor bármi előfordulhat. Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, és mindig csak a következőre készülünk, eggyel sem nézünk távolabbra. Egy világbajnokságon mindig van egy rossz meccse a csapatoknak, ez törvényszerű, a kérdés az, hogy ez mikor jön.”

Azt, hogy az első, argentinok elleni mérkőzés jó vagy rossz lesz-e, még nem tudhatjuk. Szombaton nyolc óra körül már okosabbak leszünk.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
A csoportkör programja
július 30., szombat: Magyarország–Argentína, 18.30
augusztus 1., hétfő: Magyarország–Spanyolország, 20.30
augusztus 2., kedd: Magyarország–Franciaország, 18.30
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Imre Szofi (FTC), Sass Kincső (Pénzügyőr), Zaj Klára (NEKA)
Mezőnyjátékosok: Bucsi Lili (Békéscsaba), Csernyánszki Liliána (DVSC), Csíkos Luca (NEKA), Gém Léna (FTC), Farkas Júlia (Győr), Juhász Kata (NEKA), Kármán Luca (FTC), Kovalcsik Bianka (NEKA), Kövér Luca (Győr), Molnár Dorottya (NEKA), Panyi Anna (DVSC), Simon Petra (FTC), Szabó Anna (NEKA), Szabó Lili (NEKA), Varga Emília (NEKA)

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik