B. V. utanpotlassport.hu 2022.07.29 12:05 Frissítve: 2022.07.29 12:14

Női kézi: az első wax nélküli vb-re készül az ifjúsági válogatott

Óriási kihívás vár a leány ifjúsági kézilabda-válogatottra az észak-macedóniai korosztályos vb-n: a sportág történetének első vax nélküli tornáján szerepel az Európa-bajnoki címvédő együttes, ráadásul a legkeményebb csoportban. Ennek ellenére természetesen Bohus Bea szövetségi edző szerint is az első hely az együttes célja.

Olyan kézilabda-világbajnokság, amilyet szombattól Szkopjéban rendeznek, még biztosan nem volt. Nem csak az U18-as, másik sem. A sportág történetében először új típusú, wax nélkül használatos tornával bonyolítják le a tornát, amely valamennyi szereplőtől nagyfokú alkalmazkodóképességet követel meg.

Nehéz kiszámítani, hogy milyen hatással lesz mindezt az erőviszonyokra, elképzelések azonban már vannak ezzel kapcsolatban is.

Egy éve Podgoricában Eb-aranyérmet nyert a leány ifjúsági válogatott Forrás: EHF

Egy éve Podgoricában Eb-aranyérmet nyert a leány ifjúsági válogatott  •  Forrás: EHF

„Az ügyes csapatoknak ez nehézséget okoz, egy csomó technikai elemet nem tudnak végrehajtani velenyilatkozta az MKSZ közösségi oldalának Bohus Beáta szövetségi edző.A kevésbé ügyeseknek nem lesz hátrány, mert még egyébként sincsenek azon a szinten.”

A harminckét csapatos tornán négyes csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A magyarok kvartettje nem egyszerű, mondhatnánk, hogy a legnehezebb, hiszen a szerényebb játékerőt képviselő argentinok mellett a franciák és a spanyolok szerepelnek benne. Persze, féljenek inkább a riválisok, hiszen egy évvel ezelőtt a mieink veretlenül lettek U17-es Európa-bajnokok Podgoricában.

„Aki ismer, tudja, hogy számomra mindig az első hely a cél, mert akkor bármi előfordulhat. Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, és mindig csak a következőre készülünk, eggyel sem nézünk távolabbra. Egy világbajnokságon mindig van egy rossz meccse a csapatoknak, ez törvényszerű, a kérdés az, hogy ez mikor jön.”

Azt, hogy az első, argentinok elleni mérkőzés jó vagy rossz lesz-e, még nem tudhatjuk. Szombaton nyolc óra körül már okosabbak leszünk.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
A csoportkör programja
július 30., szombat: Magyarország–Argentína, 18.30
augusztus 1., hétfő: Magyarország–Spanyolország, 20.30
augusztus 2., kedd: Magyarország–Franciaország, 18.30
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Imre Szofi (FTC), Sass Kincső (Pénzügyőr), Zaj Klára (NEKA)
Mezőnyjátékosok: Bucsi Lili (Békéscsaba), Csernyánszki Liliána (DVSC), Csíkos Luca (NEKA), Gém Léna (FTC), Farkas Júlia (Győr), Juhász Kata (NEKA), Kármán Luca (FTC), Kovalcsik Bianka (NEKA), Kövér Luca (Győr), Molnár Dorottya (NEKA), Panyi Anna (DVSC), Simon Petra (FTC), Szabó Anna (NEKA), Szabó Lili (NEKA), Varga Emília (NEKA)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.