Női kézi: a spanyolokat is legyőzte a magyar csapat az U18-as vb-n

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.01. 22:17
Címkék
A gyenge első félidő után fordított, és 28–26-ra legyőzte a spanyolokat Bohus Beáta együttese az észak-macedóniai U18-as kézilabda-világbajnokságon, s ezzel már biztosan középdöntős.

Az argentinok elleni bemelegítő-mérkőzés után hétfő este már egy igazán éles mérkőzés várt a magyar válogatottra a Szkopjéban zajló U18-as leány kézilabda-világbajnokságon. Bohus Beáta együttese azzal a spanyol együttessel találkozott, amely a nyitó körben három gólos vereséget szenvedett a franciáktól.Bohus Beáta együttese azzal a spanyol együttessel találkozott, amely a nyitó körben három gólos vereséget szenvedett a franciáktól.

Farkas Júliáék ezúttal nem játszottak jól, de így is legyűrték a spanyolokat Forrás: IHF
Farkas Júliáék ezúttal nem játszottak jól, de így is legyűrték a spanyolokat Forrás: IHF

Farkas Júliáék ezúttal nem játszottak jól, de így is legyűrték a spanyolokat  •  Forrás: IHF

A találkozó magyar szempontból pocsékul indult, szinte minden támadásba hiba csúszott az első hét percben, Bohusnak 1–5-nél nem volt más választása, időt kellett kérnie. A helyzet viszont sokat nem javult, amikor kicsit beindult a támadójáték, védekezésben nem sikerült lépést tartani a remekül cselező spanyolokkal (5–11).

A második negyedórára valamelyest stabilizálta a teljesítményét a magyar csapat, el is indult felfelé, kettőre zárkózott, ám az időn túli hétméteres után végül mégis néggyel vezetett az ellenfél a szünetben (13–17).

A folytatásban már a magyar csapat volt a jobb, efelől semmi kétség nem lehetett, a kérdés csak az volt, hogy jobb lesz-e öt góllal. A 41. percben már megvolt a vezetés (21–20), ám megtörni nem sikerült az elfáradó riválist. Az utolsó percekig nyílt maradt a csata, ám a végén jól menedzselte az eredményt együttesünk, így 28–26-ra győzött.

A szövetségi edző által a vb előtt emlegetett egy törvényszerűen rossz mérkőzésen remélhetőleg túl van a csapat, az pedig dicséretes, hogy győzelemmel. A továbbjutás a két sikerrel megvan, folytatás kedden 18.30-tól a már szintén középdöntős franciák ellen.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
H csoport, 2. forduló
Magyarország–Spanyolország 28–26 (13–17)
Legjobb góllövők: Simon P. 11, Farkas J., Szabó A. 4-4, Csíkos, Juhász K. 3-3

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik