B. V. utanpotlassport.hu 2022.08.02 20:13 Frissítve: 2022.08.02 20:14

Női kézi: a franciákat is legyőzte a magyar csapat az U18-as vb-n

A gólszegény első félidőt követően a másodikban Kármán Luca vezérletével 22–21-re felülmúlta Franciaországot a magyar U18-as leány kézilabda-válogatott, így két pontot visz tovább a középdöntőbe az észak-macedóniai vb-n.

A spanyolok elleni, hétfő esti küzdelmes siker után kedden a franciákkal játszott a csoportelsőségért a magyar válogatott a Szkopjéban zajló U18-as leány kézilabda-világbajnokságon. A találkozó tulajdonképpen egy előrehozott középdöntő-mérkőzés volt, hiszen az már a második forduló után eldőlt, hogy e két együttes kerül a felső ágra a H csoportból.

Az első percekben kitűnően működött a magyar védekezés, az első tíz percben csupán egyszer találtak a franciák Imre Szofi kapujába. Ezt viszont bő tízperces magyar gólcsend követte, ami elég volt ahhoz a franciáknak, hogy háromgólos előnyt építsenek ki. Akadt azonban még fordulat az első félidőben, a végére ezúttal a francia támadójáték állt meg teljesen, és Farkas Júlia utolsó másodperces találatával sikerült kiegyenlíteni (7–7).

Kármán Luca volt a magyar csapat nyerőembere a második félidőben Forrás: IHF

Kármán Luca volt a magyar csapat nyerőembere a második félidőben  •  Forrás: IHF

A folytatásban már „helyre állt a rend”, és a magyar válogatott irányította a mérkőzést a félidőben remekül beszálló Kármán Luca vezérletével. Szűk tíz perc alatt beállt a kétgólos különbség, az utolsó tíz percet pedig háromgólos előnnyel kezdhették a mieink (19–16). Egy darabig úgy tűnt, a spanyol összecsapáshoz hasonlóan jól menedzseli a hajrát a csapat, az utolsó fél percen mégis az egyenlítésért támadtak a franciák. Az utolsó lövés viszont nem ért kaput, így a magyar válogatott 22–21-re, és két ponttal lépett tovább a középdöntőbe.

A következő szakasz csütörtökön kezdődik, amelyben a norvég és a brazil alakulat következik.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
H csoport, 3. forduló
Magyarország–Franciaország 22–21 (7–7)
Legjobb góllövők: Kármán 6, Bucsi, Csernyánszki, Simon P., Szabó A. 3-3
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Spanyolország 2, 4. Argentína 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.