UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.03 19:23 Frissítve: 2019.12.03 19:25

Műkorcsolya: Szabó Cintia bronzérmes a Mikulás-kupán

Jól szerepeltek az utánpótláskorú műkorcsolyázóink a Gyakorló Jégcsarnokban zajló Mikulás-kupa első két napján: a még juniorkorú Láng Júlia rövidprogramjával a második helyre sorolta magát a kűr előtt a felnőttmezőnyben. Eközben az advanced novice kategóriában Szabó Cintia bronzérmet szerzett, Hortobágyi Patrik pedig hatodik lett.

Hétfőn kezdetét vette a Budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók és jégtáncosok egyhetes Mikulás-kupája, amelyen 40 ország 430 versenyzője mutatja be programját.

Láng Júlia ezüstérmes pozícióban van a kűr előtt Forrás: hunskate.hu

Láng Júlia ezüstérmes pozícióban van a kűr előtt  •  Forrás: hunskate.hu

A szezon elején még a junior-világkupákon szereplő Láng Júlia azóta már többször is bizonyított a felnőttek között – a második alkalommal, az itthon megrendezett Halloween-kupán pedig rögtön érmet szerzett. Most minden esélye megvan arra, hogy ezt megismételje, mert bár ugrásai nem voltak tökéletesek, és az egyik forgása sem a tervek szerint sikerült, a Pavuk SE versenyzője a hétfői rövidprogram után a második helyen áll, nem sokkal elmaradva a mezőnyt vezető örmény Anasztaszija Galusztjantól (Anastasia Galustyan).

Vele ellentétben hibátlan produkciónak örülhetett az advanced novice (10–15 éves) korosztályban versenyző Szabó Cintia, akit az sem tudott kizökkenteni, hogy programja legelején, még az első ugrása előtt akadozni kezdett a zenéje: minden ugráselemét remekül kivitelezte. Ilyen esetekben a verseny döntnöke állíthatja meg a korcsolyázót, ő pedig ezúttal csak a program második felében sípolt. A hiba elhárítása után Cintia a lépéssortól folytathatta, és micsoda szerencse, hogy azt már zenére mutathatta be – igazi felszabadult örömkorcsolyázást láthattunk a Portugal. The Man: Feel It Still című számára. A Jégkorszak SE versenyzője a 38 fős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg − írja a hazai szövetség honlapja.

Cintia a kűrben nem nyújtott ilyen stabilt teljesítményt; programja az ötödik helyre volt elegendő. Ugyanakkor pozíciót nem veszített, így a pódium harmadik fokára állhatott fel.

A fiú műkorcsolyázóinknak döcögősen indult a megméretés:  az advanced novice korcsoportos Hortobágyi Dominik nem tudott hibátlanul teljesíteni, az ötödik helyről vághatott neki a kűrjének. Az utolsó programjával a hatodik helyet szerezte meg, és összetettben is ugyanez a pozíció lett az övé.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.