Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2020.08.19 13:22 Frissítve: 2020.08.20 21:57

Műkorcsolya: még matekfeladatokat is kapnak a Jégkorszak SE gyermekei

A legutóbbi utánpótlás országos bajnokságon kilenc érmet nyert Jégkorszak SE-ben igazán komplex felkészítést kapnak a gyerekek. A mentális ébrenlét fenntartását matekfeladatokkal valósítják meg az edzők, akiknek sokszor „besegítenek” a klub felnőtt versenyzői is.

Nemhogy nem ért véget, igazán még csak most kezdődik a jégkorszak – gondolja az ember, miután betekintést nyer a Jégkorszak SE műkorcsolyázóinak egy átlagos edzésébe. Akopyan Gayane és Sepa Tünde tanítványai lelkesen készülnek a hétvégén sorra kerülő tesztversenyre, ahol végre éles helyzetben is bemutathatják új programjaikat.

Ami azt illeti, már a februárban megrendezett utánpótlás országos bajnokságon is remekeltek a klub versenyzői: összesen kilenc érmet nyertek a korosztályos viadalon, azóta pedig – feltételezhetően – csak bővült a technikai repertoárjuk.

A Jégkorszak SE fiataljai 13 érmet szereztek a legutóbbi utánpótlás országos bajnokságon Forrás: Hunskate/Facebook

A Jégkorszak SE fiataljai kilenc érmet szereztek a legutóbbi utánpótlás országos bajnokságon  •  Forrás: Hunskate/Facebook

„Nagyon szorgalmasak, becsületesek, mindent megtesznek azért, hogy eredményesen szerepeljenek” – mondja az ifjú reménységekről Böröcz Máté, az egyesület felnőtt korú műkorcsolyázója, aki amellett, hogy aktívan sportol, a kisebbekkel is foglalkozik. Merthogy ezt így szokás.

„Ez egy természetes folyamat – magyarázza Sepa Tünde. – A szenior versenyzőink, úgy mint Máté, Maszljanko Alexander vagy Jakab Dária sok-sok éve ezt a sportágat űzik, értenek hozzá, szólnak és el tudják magyarázni a kisebbeknek, hogyha valamit rosszul csinálnak.”

Az egyesületben az egészen kicsik mellett természetesen Héraklész-kerettagok is vannak, egészen pontosan kettő: Szabó Cintia (15) és Virányi Laura (11). Mindketten nagy reménységei a magyar műkorcsolyázásnak. Aki pedig már ki is nőtte a „tehetséges” jelzőt, az Schermann Regina (15), aki egyéniben tizenkettedik, csapatban harmadik helyen végzett idén a téli ifjúsági olimpián. És mivel az őszi junior Grand Prix-viadalok a koronavírus miatt elmaradnak, úgy döntött, hogy ezek helyett kisebb szeniorversenyeken tervez indulni.

Egy biztos, unatkozni az új évadban sem fognak a Jégkorszak SE sportolói.

„Munka minden sportágban van, de ami a műkorcsolyát különlegessé teszi, hogy számos összetevőből áll, amelyekre mind oda kell figyelni, ha valaki sikeres szeretne lenni benne. Elég sokrétű a felkészülése a gyerekeknek: a jeges edzések mellett száraz edzéseket, erőnléti edzéseket, balett –és táncórákat tartunk, illetve emellett szeretünk foglalkozni a mentális ébrenlétükkel, ezért akár matekfeladatokat is adunk nekik.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.