Labdarúgás: Zidane felhívta Szoboszlait, hogy igazoljon a Realba?

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 10:09
Címkék
Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.

Csütörtökön a német Kicker szakmagazinarról számolt be, amennyiben az RB Salzburg nem jut tovább a Bajnokok Ligájában a csoportjából, akkor Szoboszlai Dominik már a télen távozhat, és a Gulácsi Pétert, valamint Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig együttesében folytathatja pályafutását.arról számolt be, amennyiben az RB Salzburg nem jut tovább a Bajnokok Ligájában a csoportjából, akkor Szoboszlai Dominik már a télen távozhat, és a Gulácsi Pétert, valamint Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig együttesében folytathatja pályafutását.

Vajon tényleg felhívta a Real mestere Szoboszlai Dominikot? Fotó: David Geieregger/Getty Images
Vajon tényleg felhívta a Real mestere Szoboszlai Dominikot? Fotó: David Geieregger/Getty Images

A Real mestere telefonon győzködi Szoboszlai Dominikot  •  Fotó: David Geieregger/Getty Images

Mostanra újabb fordulatot vett az ügye: A német Bild című napilappénteki száma szerintZinédine Zidane személyesen hívta fel telefonon a húszéves játékost, hogy meggyőzze arról, a Real Madridban folytassa pályafutását– figyelt fel rá a csakfoci.hu.

Nem árt azonban óvatosan kezelni a lap információit, hiszen arról nem írtak semmit, hogy a magyar labdarúgás legutóbbi évtizedeinek legnagyobb reménysége mit válaszolt a szakembernek.

Hozzátették: Szoboszlai iránt a Bayern München, az RB Leipzig, a Liverpool és az Arsenal mellett – három olasz sztárcsapat – a Milan, a Napoli és a Juventus is érdeklődik. Az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt 25 millió euróra taksálja a piaci értékét.

A madridiak érdeklődése nem új keletű, hiszen az Izland elleni győztes Eb-pótselejtező másnapjána címlapon robbantotta a bombát a spanyol AS című napilap. Akkor megemlítették, hogy Szoboszlai a pótselejtező-döntőn lőtt győztes góljával hívta fel magára a figyelmet, és október végén ő szerezte a Salzburg két góljának egyikét az Atlético Madrid otthonában.

Korábbana salzburgiak sportigazgatója, Christoph Freund elmondta, szeretné, ha a magyar válogatott középpályás a lehető leghosszabb ideig az osztrák bajnoki címvédőnél maradna, viszont az az egészséges, ha a megfelelő időben megteszi a következő lépést a pályafutásában.

„Meglátjuk, mi történik télen, de nagy a valószínűsége, hogy topklubhoz kerül– fogalmazott akkor a sportvezető, aki hangsúlyozta, Dominik esetében a fejlődés következő lépése az, ha minden találkozón magas szinten teljesít –Meg vagyok győződve, hogy a következő években Európa egyik legjobb középpályásává válhat" – jelentette ki Freund.

Szoboszlai az aktuális évadban minden sorozatot figyelembe véve 17 tétmérkőzésen 8 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott – a napokban pedig március és április után november hónap legjobbjának is megválasztották Salzburgban.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik