Labdarúgás: tavaszi mélyponton a fiatalok NB I-es játékideje

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 08:48
Címkék
A bevetett fiatal játékosok száma nem, a játékidejük viszont csökkent az előző hétvégéhez képest az NB I 28. fordulójában. A 2000. január elsején vagy utána született labdarúgók összesen 702 percet töltöttek a pályákon, 90-nel kevesebbet, mint egy héttel korábban.

A 27. fordulóhoz hasonlóan ismét tizennégy fiatal játékos lépett pályára a labdarúgó NB I hétvégi fordulójában. Ettől kevesebb játékidőt azonban tavaly decemberben kaptak utoljára, akkor 700 alá csökkent a perceik összege.

A forduló pénteki nyitómérkőzésén a Mezőkövesd a Kisvárda együttesét fogadta, ahol a vendégek 1–0-ra diadalmaskodtak. A legkevesebb babér itt termett a fiataloknak: a győztes csapatban egyedül a hosszabbításban beküldött 20 éves Kovácsréti Márk játszott; a Mezőkövesd U21-es tagjai ezen a napon sem jutottak szóhoz.

Mezei Szabolcs (sötétben) végig a pályán volt az MTK Budapestben. Forrás: mtklabdarugas.hu
Mezei Szabolcs (sötétben) végig a pályán volt az MTK Budapestben. Forrás: mtklabdarugas.hu

Mezei Szabolcs (sötétben) végig a pályán volt az MTK Budapestben.  •  Forrás: mtklabdarugas.hu

Annál többen kerültek pályára az MTK Budapest és a Budafok találkozóján. Továbbra is ez a két együttes jár élen az új évezredben született játékosaik foglalkoztatásában. A kék-fehérek két alapembere, Schön Szabolcs (20) és Mezei Szabolcs (20) ismét lehetőséget kapott a bizonyításra: előbbi 80 percet játszott, utóbbi az egész mérkőzést a pályán töltötte. A kiesés elől menekülő Budafok csapata vetette be a legtöbb fiatalt a hétvégén: Csonka András Mátyás (20) végig játszott, Skribek Alen (20) 66, míg a csereként beálló Soltész István (20) 10 percet kapott. A két csapat feszült hangulatú összecsapása 0–0-s döntetlennel ért véget.

A hétvége rangadóján a tabella élén álló Ferencváros a második Puskás Akadémiát fogadta. A hazaiaknál nem kapott lehetőséget 21 év alatti labdarúgó, ellenben a vendégek az ismét végig pályán lévő Kiss Tamás (20) mellett a 19 éves Komáromi György a padról érkezett ahosszabbítás alatt. A fővárosiak egy esetleges győzelemmel behozhatatlan előnyre tettek volna szert listavezetőként, az 1–1-es eredménnyel viszont sikerült elnapolni a bajnokavatást a felcsútiaknak.

A MOL Fehérvár-Újpest FC találkozón született a 28. forduló legnagyobb arányú győzelme: a hazaiak 4–0-ra verték az újpesti gárdát. Csak a vendégek színeiben játszottak fiatalok, név szerint a 65 percet kapó Csongvai Áron (20), illetve a mindössze negyedik NB I-es mérkőzésén szereplő, 19 éves Mucsányi Márk, akit az utolsó negyedórára dobott be Michael Oenning vezetőedző.

Az előző fordulóban bombagólt szerző Szánthó Regő (20) újra a kezdőtizenegyben kapott lehetőséget a Zalaegerszeg Honvéd elleni hazai bajnokiján, 45 percet töltött a gyepen. A mérkőzést 1–0-ra nyerő kispestieknél kezdő Szendrei Norbertet (21) a hajrában cserélték le, a 2002-es születésű Bocskay Bertalanpedig 18 percet kapott.

A Paks együttese idegeben ütötte ki (1–4) a korán emberhátrányba kerülő DVTK-t; a vendégeknél a 19 éves Tamás Olivér tizedik NB I-es mérkőzésén is kezdőként lépett pályára– őt a szünetben cserélte le Bognár György vezetőedző.

 

AZ U21-ES MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 27. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként
Budafok:90+66+10=166 perc
MTK:90+80=170 perc
Paks:45 perc
Puskás Akadémia:90+2=92 perc
Újpest:65+14=79 perc
Zalaegerszeg:45 perc
Kisvárda:1 perc
Honvéd:86+18= 104 perc
Játékosonként:
Schön Szabolcs (MTK):80 perc
Csonka András Mátyás (Budafok):90 perc
Tamás Olivér (Paks):45 perc
Kiss Tamás (Puskás Akadémia):90 perc
Csongvai Áron (Újpest FC):65 perc
Skribek Alen (Budafok):66 perc
Szánthó Regő (ZTE):45 perc
Mezei Szabolcs (MTK):90 perc
Kovácsréti Márk (Kisvárda):1 perc
Soltész István (Budafok):10 perc
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd):86 perc
Bocskay Bertalan (Budapest Honvéd): 18 perc
Mucsányi Márk (Újpest FC): 14 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 2 perc
ÖSSZESEN:702 perc

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik