UP-info utanpotlassport.hu 2023.01.31 19:54 Frissítve: 2023.01.31 20:18

Labdarúgás: Izraelben készül az U19-es válogatott a márciusi elitkörre

Szélesi Zoltán együttese két felkészülési mérkőzést játszik Izraellel a márciusi Eb-selejtező elitköre előtt, az elsőn a házigazda 1–0-ra győzött.

Izrael elleni felkészülési összecsapással kezdte meg felkészülését az U19-es válogatott a korosztályos Eb-selejtező elitkörre – számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján. A Szélesi Zoltán vezette együttes tavaly ősszel Walesben harcolta ki az Eb-elitkörös szereplést, majd a decemberi sorsoláson kiderült, hogy a címvédő és házigazda Angliával, valamint Törökországgal és Izlanddal mérkőzik meg márciusban az Európa-bajnoki szereplést érő csoportgyőzelemért. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a korosztályos válogatott Izrael elleni első felkészülési mérkőzése gól nélküli döntetlennel zárul, a 87. percben gólt lőttek a házigazdák, így az első próba vereséggel zárult.

A lefújást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző a kötekezőképp értékelt az mlsz.hu-nak:

Egy lendületes, jó iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk. Az eredmény ismeretében persze ez nem jön át, de a srácok az új felállás ellenére nagyon szépen teljesítettek, rendkívül elszántak voltak. Ez természetesen alapvető elvárás velük szemben, de nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a játékosok végrehajtották az előzetesen megbeszélteket. Stabilan védekeztünk és agresszívan játszottunk, félidőnként 5-6 kontrát is vezettünk. A helyzetkihasználásban még fejlődnünk kell, de egyértelműen látszik az előrelépés a csapat játékán. Büszke vagyok a fiúkra, van miből építkeznünk a második mérkőzésre.

Az Izrael elleni következő felkészülési mérkőzést február 2-án délben rendezik. A tétmérkőzések előtt még két nemzetközi megméretés vár a magyar U19-esekre, februárban Észtország ellen játszanak két meccset Spanyolországban.

Felkészülési mérkőzés, U19
Izrael–Magyarország 1–0 (0–0)
Pécsi Ármin – Polyák Kristóf, Lénárt Gábor, Babós Levente (Nagy Zoltán, 46.) – Bodnár Gergő (Deákovits Richárd, 46.), Kocsis Dominik (Nagy-Kolozsvári Dániel, 73.), Szűcs Tamás (Tuboly Máté 87.), Bakti Balázs (Tóth Rajmund 73.), Krajcsovics Ábel (Molnár Adin, 87.) – Kállai Zalán (Rácz Balázs, 73.), Jurek Gábor (Babos Bence, 87.)
Az U19-es magyar fiúválogatott kerete:
Kapusok: Pécsi Ármin (Puskás Akadémia), Mergl Szabolcs (FTC), Dala Martin (MOL Fehérvár) 
Védők: Győri Ábel (Kecskemét), Heil Máté (Kaposvár), Polyák Kristóf (Kecskemét), Lénárt Gábor (Szentlőrinc), Babós Levente (Puskás Akadémia), Nagy Zoltán (Honvéd-MFA)
Középpályások: Bodnár Gergő (Peterborough), Deákovits Richárd (ETO), Kocsis Dominik (Csákvár), Nagy-Kolozsvári Dániel (Siófok), Krajcsovics Ábel (Honvéd-MFA), Babos Bence (MOL Fehérvár), Molnár Ádin (MTK), Tuboly Máté (ETO), Tóth Rajmund (ETO), Bakti Balázs (Budafok), Szűcs Tamás (Köbenhavn)
Támadók: Kállai Zalán (Mezőkövesd), Jurek Gábor (DVTK), Rácz Balázs (Szeged)

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.