Labdarúgás: ikszelt a szlovénokkal az U16-os válogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 18:23
Címkék
A U16-os magyar labdarúgó-válogatott a 85. percben még kétgólos előnyben volt, mégsem ünnepelhetett győzelmet a szlovén korosztályos csapat elleni felkészülési mérkőzésen.

A Belvon Attila vezette U16-os labdarúgó-válogatott kedden annak ellenére, hogy az első nemzetközi mérkőzésén szerepelt, helyenként jó játékkal győzött 1–0-ra a szlovénok ellen. A csapat a csütörtöki visszavágón is jól kezdett Gornja Radgonán.Belvon Attila vezette U16-os labdarúgó-válogatott kedden annak ellenére, hogy az első nemzetközi mérkőzésén szerepelt, helyenként jó játékkal győzött 1–0-ra a szlovénok ellen. A csapat a csütörtöki visszavágón is jól kezdett Gornja Radgonán.

Ikszelt a szlovénokkal az U16-os válogatott Forrás: mlsz.hu
Ikszelt a szlovénokkal az U16-os válogatott Forrás: mlsz.hu

Ikszelt a szlovénokkal az U16-os válogatott  •  Forrás: mlsz.hu

A hazai szövetség beszámolója szerint az első félidőben a magyar együttes végig dominálni tudott, de a szünetig kidolgozott négy-öt hatalmas lehetőségből csak egy gólt sikerült szereznie a fiúknak: a 33. percben egy szlovén szögletet követő kontra végén a védelmi hibát kihasználva Schneider Nándor helyezte a labdát az üres kapuba (0–1).

A fordulás után a szlovénok magasabb ritmusra kapcsoltak, és jóval határozottabban védekeztek, ezáltal kiegyenlítettebb lett a játék. Így is megvoltak azonban a magyar helyzetek, sőt a 75. percben, agresszív labdaszerzést követően Varga Zétény lövését bár még védte a hazai kapus, a kipattanót Somfalvi Bence a hálóba lőtte (0–2).

A szlovénok azonban nem adták fel, a 85. percben szabadrúgásgóllal szépítettek, majd a 87. percben középpályás labdaszerzést követő gyors kontra végén kiegyenlítettek, és ezzel beállították a 2–2-es végeredményt.

„A mai találkozót teljes sorcserével kezdtük, azok kaptak több lehetőséget, akik kedden csereként szálltak be a mérkőzésbe –értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak.– Az első félidőben végig kontrolláltuk a mérkőzést, a fordulás után pedig az ellentámadásaink minőségére és gyorsaságára építettük a játékunkat. A második meccse volt ez a csapatnak, és bár egy hosszú építkezési folyamat elején járunk, úgy érzem, nagyon jó kis csapat épül. Most még kevésbé fontos az eredmény, inkább annak örülök, hogy támadásban és védekezésben is jól néztünk ki, sok pozitív jelet tapasztaltam az összetartás során. Ez a két mérkőzés jó kiindulási alap lehet ahhoz, hogy egy határozott, szervezett játékot játszó válogatott épüljön a következő másfél évben.”

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, GORNJA RADGONA
SzlovéniaMagyarország 22 (01)

Magyarország: Engedi Márk (Radnóti Dániel, 46.) - Almomani Nathaniel, Bolla Bálint, Kubicsek Levente, Lukács Máté (Kaczvinszki Dominik, 46.) - Kern Martin (Girsik Attila, 85.), Bán Gergő (Tóth Levente, 73.), Galántai Tamás (Somfalvi Bence, 60.) - Schneider Nándor (Molnár Csaba, 73.), Ésik Ákos (Simon Benedek, 60.), Balogh Zsombor (Varga Zétény, 60.)
Magyar gólszerzők: Varga 33., Somfalvi 75.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik