UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.18 20:01 Frissítve: 2022.08.18 20:11

Labdarúgás: ikszelt a horvátokkal az U17-es válogatott a Telki-kupán

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott kétszer is előnybe került a horvátok elleni budaörsi mérkőzésen, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek, és megszerezték az egyik pontot a Telki-kupán.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Izland 4–2-es legyőzésévvel kezdte a Telki-kupa küzdelmeit, míg csütörtöki ellenfele, a Robert Jarni vezette horvát együttes 2–2-es döntetlent játszott a törökökkel.

Ikszelt a horvátokkal az U17-es válogatott a Telki-kupán Forrás: mlsz.hu

Ikszelt a horvátokkal az U17-es válogatott a Telki-kupán  •  Forrás: mlsz.hu

Az mlsz.hu beszámolója szerint a Budaörsön rendezett találkozót a magyar válogatott kezdte jobban, és már a 6. percben megszerezte a vezetést, amikor Kern Martin jobb oldali beadása után Katona István fejelt a kapu bal oldalába (1–0). Egy perccel később büntetőhöz jutottak a horvátok, de Molnár Mátyás kivédte a tizenegyest. A folytatás mezőnyben kiegyenlített játékot hozott, de hiába birtokolták többet a labdát a hazaiak, nem tudták megbontani a vendégek hátsó alakzatát, így veszélyes helyzetek nem alakultak ki a horvát kapu előtt. A 36. percben másodszor is büntetőt kaptak a horvátok, Molnár ismét jó irányba vetődött, de nem tudott hárítani, Skoko egyenlített (1–1).

A második félidőben már inkább a horvátok akarata érvényesült, a sorozatos cserék után a magyarok teljesítménye visszaesett, az ellenfél veszélyes akciókat vezetett, Molnár Mátyás többször is bravúrral segítette ki a társakat. A csereként beállt Molnár Csaba azonban kapufával jelezte, hogy nem mondtak le a magyarok az újabb gólról, majd a 74. percben egy jó passzát követően Varga Zétény került ziccerbe, és lőtt a kapu közepébe (2–1). A horvátok veszélyesen játszottak a hajrában, és a házigazdáknak nem is sikerült megúszni kapott gól nélkül a lefújásig: a 90. percben Bartol Kardum találatával alakult ki a 2–2-es végeredmény.

„Egy kitűnő a horvát csapat ellen játszottunk, és ebből a szempontból jó eredménynek gondolom a döntetlent, főképp annak tükrében, hogy még mindig nem látom azt a tudatos, felszabadult és dinamikus játékot, amit tavasszal nyújtott a csapatom. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen kevésbé kapkodó és pontosabb játékot tudunk nyújtani” – nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

TELKI-KUPA, MÁSODIK FORDULÓ
Magyarország–Horvátország 2–2 (1–1)

Magyarország: Molnár Mátyás - Lengyel Noel (Umathum Ádám, 46.), Ásványi Domonkos (Kovács Kornél, 73.), Kubicsek Levente, Kun Olivér (Vén Boldizsár, 46.) - Kern Martin (Bán Gergő, 73.), Balabás Bence (Girsik Attila, 62.) - Somfalvi Bence (Molnár Csaba, 46.), Galántai Tamás (Bagi Ádám, 46.), Balogh Zsombor (Varga Zétény, 62.) - Katona István (Kopácsi Áron, 73.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.