Labdarúgás: ikszelt a horvátokkal az U17-es válogatott a Telki-kupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 20:01
Címkék
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott kétszer is előnybe került a horvátok elleni budaörsi mérkőzésen, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek, és megszerezték az egyik pontot a Telki-kupán.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Izland 4–2-es legyőzésévvel kezdte a Telki-kupa küzdelmeit, míg csütörtöki ellenfele, a Robert Jarni vezette horvát együttes 2–2-es döntetlent játszott a törökökkel.

Ikszelt a horvátokkal az U17-es válogatott a Telki-kupán Forrás: mlsz.hu
Ikszelt a horvátokkal az U17-es válogatott a Telki-kupán Forrás: mlsz.hu

Ikszelt a horvátokkal az U17-es válogatott a Telki-kupán  •  Forrás: mlsz.hu

Az mlsz.hu beszámolója szerint aBudaörsön rendezett találkozót a magyar válogatott kezdte jobban, és már a 6. percben megszerezte a vezetést, amikor Kern Martin jobb oldali beadása után Katona István fejelt a kapu bal oldalába (1–0). Egy perccel később büntetőhöz jutottak a horvátok, de Molnár Mátyás kivédte a tizenegyest. A folytatás mezőnyben kiegyenlített játékot hozott, de hiába birtokolták többet a labdát a hazaiak, nem tudták megbontani a vendégek hátsó alakzatát, így veszélyes helyzetek nem alakultak ki a horvát kapu előtt. A 36. percben másodszor is büntetőt kaptak a horvátok, Molnár ismét jó irányba vetődött, de nem tudott hárítani, Skoko egyenlített (1–1).

A második félidőben már inkább a horvátok akarata érvényesült, a sorozatos cserék után a magyarok teljesítménye visszaesett, az ellenfél veszélyes akciókat vezetett, Molnár Mátyás többször is bravúrral segítette ki a társakat. A csereként beállt Molnár Csaba azonban kapufával jelezte, hogy nem mondtak le a magyarok az újabb gólról, majd a 74. percben egy jó passzát követően Varga Zétény került ziccerbe, és lőtt a kapu közepébe (2–1). A horvátok veszélyesen játszottak a hajrában, és a házigazdáknak nem is sikerült megúszni kapott gól nélkül a lefújásig: a 90. percben Bartol Kardum találatával alakult ki a 2–2-es végeredmény.

„Egy kitűnő a horvát csapat ellen játszottunk, és ebből a szempontból jó eredménynek gondolom a döntetlent, főképp annak tükrében, hogy még mindig nem látom azt a tudatos, felszabadult és dinamikus játékot, amit tavasszal nyújtott a csapatom. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen kevésbé kapkodó és pontosabb játékot tudunk nyújtani”–nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

TELKI-KUPA, MÁSODIK FORDULÓ
Magyarország–Horvátország 2–2 (1–1)

Magyarország: Molnár Mátyás - Lengyel Noel (Umathum Ádám, 46.), Ásványi Domonkos (Kovács Kornél, 73.), Kubicsek Levente, Kun Olivér (Vén Boldizsár, 46.) - Kern Martin (Bán Gergő, 73.), Balabás Bence (Girsik Attila, 62.) - Somfalvi Bence (Molnár Csaba, 46.), Galántai Tamás (Bagi Ádám, 46.), Balogh Zsombor (Varga Zétény, 62.) - Katona István (Kopácsi Áron, 73.)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik