Labdarúgás: eredményes fordulót zártak a fiatalok a Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 08:54
Címkék
Múlt hét végén nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában volt jelenésük az NB I-es kluboknak. A sorozatban megszokott módon számos fiatal magyar labdarúgó kapott lehetőséget, és többen góllal hálálták meg edzőjük bizalmát.

Előző hét szombaton és vasárnap rendezték a Mol Magyar Kupa 3. fordulóját, amelyben már az NB I csapatai is becsatlakoztak a sorozatba. Hatvannégy csapat lépett pályára a hétvége folyamán góldús mérkőzéseket játszva, rengeteg fiatallal. Az élvonalbeli gárdák is előszeretettel vetették be utánpótláskorú futballistáikat, többen közülük góllal hálálták meg az edzőiktől kapott lehetőséget.

Az MTK Budapest a harmadik vonalban szereplő Sényő csapatát verte 7–0-ra idegenben. Giovanni Costantinoszámos magyar fiatalt vetett be: Kocsis Bence (20) és Nagy Barnabás (21) is a kezdőcsapat tagja volt, csakúgy, mint a két gólt is szerző Kovácsréti Márk (21). A padról Vancsa Zalán (16) és Kosznovszky Márk (19) érkezett, akik szintén feliratkoztak a góllövők listájára.

A 21 éves Kovácsréti Márk (kékben) duplázni tudott a Magyar Kupában Forrás: mtkbudapest.hu
A 21 éves Kovácsréti Márk (kékben) duplázni tudott a Magyar Kupában Forrás: mtkbudapest.hu

A 21 éves Kovácsréti Márk (kékben) duplázni tudott a Magyar Kupában  •  Forrás: mtkbudapest.hu

Vácon nyert 4–0-ra a Zalaegerszeg gárdája; a harmadosztályú csapat sokáig tartotta az egy gólos különbséget, az utolsó negyedórában azonban kiszakadt a gólzsák, magabiztosan nyertek a zalaiak. A vendégeknél két 20 éves játékos, Huszti András és Skribek Alen kapott lehetőséget.

Az első osztály eddigi meglepetéscsapata, az éllovas Kisvárda az NB III-as DEAC otthonába látogatott, ahol a vártnál szorosabb különbséggel tudott nyerni, a gól nélküli félidő után két gólt szerezve (0–2). A várdaiak színeiben az NB I-ben idén debütáló Czérna Erik (18) állt be.

Ugyanilyen arányban verte a Mezőkövesd idegenben a Komárom együttesét (NB III), itt viszont már az első játékrész során kialakult a végeredmény. A Borsod-Abaúj-Zempléni klubnál – a bajnoksághoz hasonlóan – most sem láthattunk utánpótláskorú magyar futballistát.

Gólszegény összecsapáson jutott a következő körbe a DVSC. A harmadosztályú Veszprém csapata ellen mindössze egy találat döntött a debreceniek számára, akiknél számos ifjú labdarúgó lépett pályára: Baráth Péter (19), Soltész Dominik (20) és Kusnyir Erik (21) a kezdőtizenegy tagja volt, míg Bárány Donát (21), Gyönyörű Gergő (20) és Pintér Ádám (19) is a padról érkezett.

Tíz gólt láthatott az, aki a Gyömrő–Paks meccsre látogatott ki, a találatok eloszlása azonban közel sem volt egyenlő. A vendégek nem kímélték a Pest megyei első osztályban vitézkedő hazaiakat, kilencszer zörgették meg a hazaiak kapusának a hálóját. A paksiak között kezdőbe lett jelölve Debreceni Ákos (18) és Szabó Bálint (20) is, míg Gyurkits Gergő (19) a szünetben szállt be.

Magabiztosan nyert a másodosztálybéli Tiszakécske ellen az NB I 2021-2022-es kiírásában eddig nyeretlen Újpest (0–3); a lila-fehéreknél a korosztályos válogatott Csongvai Áron (20) a második félidőben állt be.

Huszonnégy perc alatt négygólos vezetésre tett szert a Mol Fehérvár az NB III-as Sopron csapatával szemben, a különbséget – bár tovább négy találat született még – pedig sikerült a mérkőzés végéig megtartania (2–6). A fehérváriak fiataljai közül Szendrei Norbert (21) kezdett, őt a 72. percben Kojnok Zsolt (20) váltotta. Rajta kívül csereként kapott lehetőséget még Nyári Patrik (20) és a mindössze 17 éves Kovács Bence is.

A paksiakhoz hasonlóan termelt a Ferencváros gárdája is: 9–0-ra ütötték ki a megyei I. osztályban érdekelt Hatvan csapatát. Megmutatkozott a három osztály különbség az ellenfelek között, ami az utánpótláskorú fradistáknak is köszönhető. Szerepet kapott Csontos Dominik (18), Könczey Márk (21) és az FTC-s körökben igen jól csengő nevű Gera Zalán (18) is, aki rögtön góllal mutatkozott be az első csapatban.

A Gyirmót idegenben 1–0-ra győzte le az NB II-es Ajkát; a vendégek mestere, Csertői Aurél az élvonalban is sok szerepet kapóRadics Mártont (19) illetve Csonka Andrást is kezdette.

A Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd egyaránt NB II-es ellenfelet vert magabiztosan: a felcsútiak a Siófokot győzték le (0–3), míg a kispestiek a Nyíregyházát múlták felül (1–5). A Puskásban Komáromi György (19) állt be az utolsó negyedórára, míg a Honvédban Kerezsi Zalán (18) és Keresztes Noel (17) is a hajrában állt be.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik