UP-info utanpotlassport.hu 2021.02.17 17:44 Frissítve: 2021.02.18 10:33

Labdarúgás: döntetlent játszott az U19-es válogatott a horvátokkal

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

Az Oross Márton vezette U19-es gárda Szombathelyen fogadta a horvátok csapatát. Ez a találkozó is az Eb-selejtezőre történő felkészülés jegyében telt, márciusban Norvégiával, Izlanddal és Andorrával találkozik a társaság.

Forrás: mlsz.hu

 •  Forrás: mlsz.hu

A Haladás-sportkomplexumban rendezett 2x60 perces mérkőzésen a horvátok szereztek vezetést, arra 37. percben a bal oldali szöglet után Posztobányi Patrik válaszolt. Majd a horvátok második találata után a 113. percben Zuigeber Ákos egyenlített.

Így nyilatkozott a meccsről a szövetségi edző az mlsz.hu-nak: „Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, fegyelmezettségével, küzdeni tudásával. Nehéz mérkőzés volt, szokatlan volt a 120 perces játékidő, de úgy gondolom, a játékosok jól reagáltak a körülményekre, és a drámai végjátékban könnyen meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Jó úton haladunk a március végi Eb-selejtezők előtt, bizakodva várom a folytatást.”

Magyarország–Horvátország 2–2 (1–1)
Magyarország, 1. félidő: Auerbach Martin - Hosszú Zétény, Horváth Milán, Csontos Dominik, Major Ernő - Posztobányi Patrik, Kosznovszky Márk, Bocskay Bertalan - Komáromi György (Kállai Kevin, 16.), Kocsis Dominik, László Dávid
2. félidő: Auerbach Martin (Ruisz Barnabás, 88.) - Auer Ákos, Dávid Zoltán, Csontos Dominik (Schuszter Ronald, 88.), Debreceni Zalán - Lehoczky Roland, Ominger Gergő, Vitális Milán - Kállai Kevin, Szalay Szabolcs, Kosznovszky Márk (Zuigeber Ákos, 88.)

Az U17-esekre a tavasszal nem vár tétmérkőzés, az UEFA ugyanis a járványhelyzet miatt törölte az Európa-bajnokságot. A felkészülések sora Gyulán indult a horvátok ellen.

Forrás: mlsz.hu

 •  Forrás: mlsz.hu

A mieink 2–0-as hátrányba kerültek, és Pekár István révén már csak szépíteni tudtak, hiába játszottak fölényben, vereség lett a vége. A válogatott szövetségi edzője, Szélesi Zoltán így értékelt:

„Az első félidőben kialakítottunk négy száz százalékos helyzetet, de nem sikerült egyet sem gólra váltani. A nemzetközi szinten nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyit hibázzunk a befejezéseknél, és ahogy ez gyakran lenni szokott ilyenkor, egyetlen elcsúszás elég volt a védekezésben ahhoz, hogy ellenfelünk megszerezze a vezetést. Az előny birtokában a vendégek még defenzívebb futballt játszottak, igyekeztünk megbontani a védelmüket, de nem tudtunk eredményesek lenni. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de láttam biztató jeleket, és örülök, hogy új játékosokat is kipróbálhattunk a korosztályban. A következő másfél évben nem lesz tétmérkőzése ennek a csapatnak, de igyekszünk minél több nemzetközi mérkőzést szervezni, lehetőséget adni a korosztály legjobbjainak, és tovább fejleszteni a válogatottat.”

Magyarország–Románia 1–2 (0–1)
Magyarország: Simon Barnabás - Farkas Bendegúz (Deákovits Richárd, 82.), Szabó Bence (Gincsai Zoltán, 70.), Pekár István, Kovács Dominik - Nagy Kolozsvári Dániel (Kiss Norbert, 70.), Kocsis Dominik (Bakti Balázs, 70.) - Földi Dominik (Tuboly Máté, 60.), Keresztes Noel (Csóka Dominik, 60.), Grúber Zsombor (Menyhárt Zsombor, 82.) - Tóth Tamás Vid (Ulbert Renátó, 60.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.

2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.