UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.16 20:30 Frissítve: 2022.08.16 21:01

Labdarúgás: az U17-es válogatott nyert Izland ellen a Telki-kupán

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

A magyar válogatott veszélyes támadásokkal kezdte a Telki-kupa nyitómérkőzését, és viszonylag korán, a 6. percben megszerezte a vezetést: bal oldali beadás után Katona István fejelt öt méterről a hálóba (1–0). A gól után is támadásban maradt Belvon Attila együttese, de a 13. percben a vendégek a kontra végén váratlanul egyenlítettek: Kjartansson szerzett labdát a saját tizenhatosa előterében, végigrobogott a pályán, majd a magyar tizenhatos előtti kényszerítőt követően a bal sarokba lőtte a visszakapott labdát (1–1).

Forrás: MLSZ

Győzelemmel rajtolt az U17-es válogatott a Telki-kupán  •  Forrás: MLSZ

Az MLSZ tudósítása szerint a következő percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, de az ivószünetben kapott taktikai utasítások gyorsan meghozták az eredményüket: a 26. percben a sok passzból álló akció végén a bal oldalról középre tett labdát Katona lőtte közelről a jobb alsó sarokba (2–1). A 29. percben megduplázták a mieink az előnyt, védekezési hibát kihasználva Molnár Csaba egyedül törhetett kapura, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd a hálóba passzolt (3–1). A 32. percben Kun Olivér 20 méterről a keresztlécet találta el, majd az ellentámadást követőn büntetőhöz jutottak az izlandiak, Tristan pedig nem hibázott a tizenegyespontról (3–2). A 41. percben a kontra végén közel járt az egyenlítéshez az ellenfél, de Radnóti Dániel nagy védésével a házigazdák megtartották az előnyt, 3–2-vel ért véget a félidő.

A második játékrész jóval kiegyenlítettebben alakult, voltak periódusok, amikor az izlandiak érvényesíteni tudták akaratukat, egy-két komoly helyzetet is kialakítottak. A 81. percben azonban a magyar csapat szerzett gólt: jobb oldali szöglet után az első próbálkozás után még levágódott a labda a blokkról, de Ásványi Domonkos közeli lövése után már utat talált a hálóba a labda (4–2), így alakult ki a végeredmény.

A játéknap másik mérkőzésen a törökök 2–1-re legyőzték a horvátokat. Csütörtökön Budaörsön 17 órakor a horvátokkal játszik a magyar csapat.

„Tudtuk, hogy fizikailag jók az izlandiak, és ez be is igazolódott a mérkőzésen. Örülök, hogy nyertünk, ráadásul négy gólt szerezve, de csak az első félidőben nyújtott teljesítménnyel vagyok elégedett. A második játékrészben visszaesett a játék, kevésbé volt élvezhető a mérkőzés. A játék tempóján, az üres területek megjátszásában sokat kell javulnunk a következő mérkőzésekre" – értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila.

Jövő tavasszal Magyarország lesz a házigazdája az U17-es Európa-bajnokságnak, így a mieink addig nem játszanak tétmeccset, hanem – a Telki-kupa mérkőzéseihez hasonló – felkészülési találkozókkal hangolnak a tornára.

TELKI-KUPA, ELSŐ FORDULÓ
Magyarország–Izland 4–2 (3–2)

Magyarország: Radnóti Dániel – Lengyel Noel, Ásványi Domonkos, Umathum Ádám, Kun Olivér – Kun Bertalan, Balabás Bence – Varga Zétény, Bagi Ádám, Molnár Csaba - Katona István

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.