Labdarúgás: az U17-es válogatott nyert Izland ellen a Telki-kupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 20:30
Címkék
A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

A magyar válogatott veszélyes támadásokkalkezdte a Telki-kupa nyitómérkőzését, és viszonylag korán, a6. percben megszerezte a vezetést: bal oldali beadás után Katona István fejelt öt méterről a hálóba (1–0). A gól után is támadásban maradt Belvon Attila együttese, de a 13. percben a vendégek a kontra végén váratlanul egyenlítettek: Kjartansson szerzett labdát a saját tizenhatosa előterében, végigrobogott a pályán, majd a magyar tizenhatos előtti kényszerítőt követően a bal sarokba lőtte a visszakapott labdát (1–1).Katona István fejelt öt méterről a hálóba (1–0). A gól után is támadásban maradt Belvon Attila együttese, de a 13. percben a vendégek a kontra végén váratlanul egyenlítettek: Kjartansson szerzett labdát a saját tizenhatosa előterében, végigrobogott a pályán, majd a magyar tizenhatos előtti kényszerítőt követően a bal sarokba lőtte a visszakapott labdát (1–1).

Forrás: MLSZ
Forrás: MLSZ

Győzelemmel rajtolt az U17-es válogatott a Telki-kupán  •  Forrás: MLSZ

Az MLSZ tudósítása szerint a következő percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, de az ivószünetben kapott taktikai utasítások gyorsan meghozták az eredményüket: a 26. percben a sok passzból álló akció végén a bal oldalról középre tett labdát Katona lőtte közelről a jobb alsó sarokba (2–1). A 29. percben megduplázták a mieink az előnyt, védekezési hibát kihasználva Molnár Csaba egyedül törhetett kapura, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd a hálóba passzolt (3–1). A 32. percben Kun Olivér 20 méterről a keresztlécet találta el, majd az ellentámadást követőn büntetőhöz jutottak az izlandiak, Tristan pedig nem hibázott a tizenegyespontról (3–2). A 41. percben a kontra végén közel járt az egyenlítéshez az ellenfél, de Radnóti Dániel nagy védésével a házigazdák megtartották az előnyt, 3–2-vel ért véget a félidő.

A második játékrész jóval kiegyenlítettebben alakult, voltak periódusok, amikor az izlandiak érvényesíteni tudták akaratukat, egy-két komoly helyzetet is kialakítottak. A 81. percben azonban a magyar csapat szerzett gólt: jobb oldali szöglet után az első próbálkozás után még levágódott a labda a blokkról, de Ásványi Domonkos közeli lövése után már utat talált a hálóba a labda (4–2), így alakult ki a végeredmény.

A játéknap másikmérkőzésen a törökök 2–1-re legyőzték a horvátokat. Csütörtökön Budaörsön 17 órakor a horvátokkal játszik a magyar csapat.

„Tudtuk, hogy fizikailag jók az izlandiak, és ez be is igazolódott a mérkőzésen. Örülök, hogy nyertünk, ráadásul négy gólt szerezve, de csak az első félidőben nyújtott teljesítménnyel vagyok elégedett. A második játékrészben visszaesett a játék, kevésbé volt élvezhető a mérkőzés. A játék tempóján, az üres területek megjátszásában sokat kell javulnunk a következő mérkőzésekre" –értékelt a mérkőzést követően Belvon Attila.

Jövő tavasszal Magyarország lesz a házigazdája az U17-es Európa-bajnokságnak, így a mieinkaddig nem játszanak tétmeccset, hanem– a Telki-kupa mérkőzéseihez hasonló– felkészülési találkozókkal hangolnak a tornára.

TELKI-KUPA, ELSŐ FORDULÓ
Magyarország–Izland 4–2 (3–2)

Magyarország: Radnóti Dániel– Lengyel Noel, Ásványi Domonkos, Umathum Ádám, Kun Olivér– Kun Bertalan, Balabás Bence– Varga Zétény, Bagi Ádám, Molnár Csaba - Katona István

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik