UP-info utanpotlassport.hu 2020.12.01 15:09 Frissítve: 2020.12.01 15:10

Labdarúgás: a nagycsapattal edzett az MTK felépült 14 éves játékosa

Az MTK Budapest 14 éves játékosa a klub felnőttcsapatával edzhetett a napokban, sőt, részt vehetett a Ferencváros elleni találkozóval kapcsolatos taktikai értekezleten is.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt az egész MTK-családot megrázta a hír, hogy fiatal tehetségüknél, Herczeg Botondnál agyvelőgyulladást diagnosztizáltak, és kórházban kezelték. A fiatal futballistát csapattársai, edzői és klub is támogatásáról biztosította, és Botond utólag elmesélte, hogy a futball tartotta benne leginkább a lelket. Hála az orvosok áldozatos munkájának és Bogyó becenévre hallagató játékos akaraterejének, kitartásának, viszonylag gyorsan felépült betegségéből, sőt, idén januárban már ismét edzésbe állhatott, és az első tavaszi fordulóban pályára is léphetett.

Forrás: MTK Budapest

 •  Forrás: MTK Budapest

Mint írják, a rá jellemző motiváltsággal és elszántsággal dolgozik azóta is, 14 évesen már az U16-os csapatban is pályára lépett, ám november 26. számára egy kellemetlen emlékű napként maradt meg, mert egy éve az említett dátumon kapta meg a rossz híreket.

Az egyesület a szülőkkel karöltve azonban szerette volna, ha a rossz emlékek eltűnnek, és ezért idén november 26-án, vagyis múlt csütörtökön a fiatal játékos felnőtt csapatunkkal edzhetett, sőt, részt vehetett a Ferencváros elleni találkozó taktikai értekezletén is. Erről az MTK TV forgatott kisfilmet.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.