utanpotlassport.hu 2018.04.23 21:10 Frissítve: 2018.04.24 21:11

Labdarúgás: a Barcelona nyerte az UEFA Ifjúsági Ligát

A Barcelona U19-es együttese nyerte az UEFA Ifjúsági Ligát, miután a döntőben magabiztosan győzte le a Chelsea korosztályos csapatát. Francisco Pimienta legénysége már az első félidőben előnybe került, a fordulást követően pedig újabb két gólt szerzett, s végül 3−0-ra diadalmaskodott. A katalánok történetük során másodszor hódították el a legrangosabb európai utánpótlás-trófeát.

L.S. - utanpotlassport.huAz UEFA Ifjúsági Liga trófeája volt a tét Nyonban, a sorozat döntőjében. A serleggel járó dicsőséget korábban mindkét finalista megtapasztalhatta: a Barcelona egy, míg a Chelsea két alkalommal nyerte meg legrangosabb európai utánpótlás-sorozatot.

A Barcelona fiataljai másodszor nyerték meg az Ifjúsági Ligát Fotó: Getty Images

A Barcelona fiataljai másodszor nyerték meg az Ifjúsági Ligát  •  Fotó: Getty Images

Az elődöntőből mind a katalán, mind a londoni együttes kiélezett küzdelmben jutott tovább. A hétfői finálé egyik nagy kérdése volt, hogy fejben melyik alakulat erősebb, illetve melyik bírta jobban az elmúlt napok terhelését.

A vörös mezben játszó Barcelona élénken kezdte a találkozót, ez a 33. percben érett góllá: Ruiz gyalogolt át a védelmen, centerezését pedig Mendez fejelte közvetlen közelről a kapuba (0−1). A kékek hiába igyekeztek váltani, nem jutottak komoly helyzetig, így a katalán vezetéssel zárult az első játékrész.

A fordulást követően gyorsan megduplázta előnyét Francisco Pimienta együttese, Mendez agresszív labdaszerzést követően szerezte meg saját maga, illetve csapata második találatát (0−2). A Chelsea ugyan jól reagált a kapott gólra, de a befejezésekkel nem volt szerencséje. A ráadásban még Ruiz is betalált (0−3), így a katalánok − 2014 után másodszor   −magabiztos győzelemmel nyerték meg az Ifjúsági Ligát.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, DÖNTŐ
Chelsea−Barcelona 0−3 (0−1)
Chelsea: 
Cumming − Sterling, Guehi (McEachran 58.), Grant − James, St.Clair, Maddox (Lamptey 73.), McCormick, Familio-Castillo − Redan (Brown, 67.), Hudson-Odoi. Vezetőedző: Joe Edwards
Barcelona: Pena − Bauza, Mingueza, Movilla, Miranda− Gomez (Morer, 74.), Collado, Puig (Garcia 93.) − Ruiz, Mendez (Jaime 80.), Perez. Vezetőedző: Francisco Pimienta
Gól: 
Mendez (33., 52.), Ruiz (92.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.