utanpotlassport.hu 2017.03.29 13:09 Frissítve: 2018.07.02 20:35

Kosárlabda: iráni vendégek az EYBL debreceni döntőjében

Székesfehérvár után Debrecenben rendeznek regionális döntőt az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), ahol az U14-es és az U16-os korosztály legjobb fiúcsapatai lépnek parkettára. Meghívott vendégként az U16-os iráni fiúválogatott is részt vesz a tornán, de csak versenyen kívül. .

L. G. Azt követően, hogy Székesfehérváron lejátszották az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U15-ös és U17-es regionális döntőjét, csütörtöktől vasárnapig Debrecenben lépnek pályára az U14-es és az U16-os fiúkorosztály legjobbjai. A kétszer ötcsapatos mezőnyben az alapszakasz első négy-négy helyezettje, valamint rendezőként a Debreceni Kosárlabda Akadémia együttese található.

Érdekesség, hogy az U16-os tornán meghívott vendégként az iráni korosztályos válogatott is részt vesz, de csak versenyen kívül, vagyis az ellenük elért eredmények nem számítanak a végelszámolásnál.

 

madar-krisztián

Madar Krisztiánra (labdával) és társaira nehéz feladat vár  •  Forrás: debka.hu

 

Az U14-esek között a szerb KK Mladoszt Zemun és a macedón KK Feniksz mind a nyolc mérkőzését megnyerte az alapszakaszban, míg a német Bayern München és a román LPS Bihorul Oradea 7/1-es mérleggel jutott a döntőbe.

„Jó, hogy újabb négy mérkőzést játszhatunk ilyen színvonalú sorozatban, hiszen rengeteg tapasztalattal gazdagodhatunk. Lesz négy vendégjátékosunk a Hódmezővásárhely csapatából, ami egyértelmű erősítést jelent. A célunk az, hogy jó mérkőzéseket játszunk, és biztos vagyok benne, hogy az a sebesség, amelyet a tornán tapasztalunk, a hasznunkra válik a magyar bajnokságban is” –mondta a debreceni serdülők vezetőedzője, Sarkadi Ferenc a debka.hu-nak.

Az U16-osok közül egyedül a finn KTP Kotka vette veretlenül az alapszakaszt, míg a cseh USK Praha, a német TS Jahn München és a szintén finn Tapiolan Honka 7/1-es mérleggel zárt.

„Az alapszakasz nyolc mérkőzése között több hasznos találkozót sikerült játszanunk, jó volt más kosárlabda-kultúrákkal találkoznunk. Továbbra is az az elsődleges célunk, hogy az országos bajnokság nyolcas döntőjébe jussunk, annak jegyében tekintjük felkészülésnek a tornát. Úgy gondolom, hogy a résztvevő csapatok nagyobb sebességgel kosárlabdáznak, mint a hazaiak többsége, így ez jó lehetőség lesz bizonyos játékelemek gyakorlására” – vélekedett Kovács Balázs, a debreceni kadetcsapat trénere.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.